Tuesday, December 16, 2008

Wall Hanging.....

Photobucket










Make this quilt for my hubby....sama macam bunny quilt juga..just need to basting with backing and batting and then can wrapped it nicely for him..heheh

Christmas is around the corner....!!!!!


Photobucket


Posted by Picasa

Monday, December 15, 2008

80% done!!!!

Photobucket


Almost done with this quilt....i hope i can get it done before the baby is arrive...just need to sandwich the quilt top with the backing and batting and do some basting and it is ready to quilt it....
Photobucket


Posted by Picasa

Thursday, December 4, 2008

Christmas Dress

Photobucket
Semalam aku dah siapkan dress ni untuk Alicia. Dress ni nak pakai untuk Christmas party next wenesday. Aku pun pening juga mula2 tu..tak tau nak buat dress cam mana..heheh yelah aku mana lah terer sangat...

Last sekali aku just buat simple ajelah....so this is what it look like after it done..

Mula2 aku nak buat cam ni aje...tapi nampak simple sangat...so aku nak letak sekumtum bunga..heheh


So inilah hasilnye bila dah letak bunga...kira 3D punya bungalah..timbul bukan applique...

Ini pandangan dari dekat sikit..aku letak button yg dari Australia tu kat tengah2 ..heheh



And inilah hasilnye lepas semua dah siap jahit.. entah napalah mulut si alicia tu ternganga cam tu..hahahah

Photobucket


Posted by Picasa

Tuesday, November 25, 2008

Baby Quilt




Photobucket


Aku tengah ada projek baru ni...member baik hubby nak dapat baby mid January ni...so aku tengah nak buat baby quilt ni untuk diaorang. Diaorang ni dah lama kawin baru sekarang dapat rezeki untuk menimang cahaya mata. Kalau tak silap aku dah 8-9 tahun diaorang berusaha untuk dapat baby.

Aku boleh bayangkan macam mana happy nye bila ada orang baru bakal membahagia kan lagi kehidupan mereka....ni aku baru aje siapkan block nye...tak sepenuhnye lagi siap...nntlah bila dah siap semua baru aku tunjukkan lagi....nantikannye....

Photobucket


Posted by Picasa

Award

Photobucket

Heheh..aku baru kenal ngan bloger ni..nama dia sama cam anak dara aku..heheh ALICIA.... dia ada anak twins..comei2 aje....

By the way dia bagi aku award ni....heheh mekasih ye...tapi tak taulah apa yg best sangat pasal blog aku ni...biasa saja..semuanya tentang sewing aku..heheh..terima kasih sekali lagi.....
Aku pun sama juga . aku pass award ni kepada semua bloggers yg datang kat blog aku ni....cepat ambik tau...nnt habis aku tau...hahahaha

Photobucket



Saturday, November 22, 2008

Wall Hanging

Photobucket


Aduh lama betui dah tak update blog nih..heheh...sorry ye kawan2...ok ni aku nak share ngan korang gambar wall hanging nye quilt yg aku dah siap kan masa aku jadi malas nak update blog nih..heheh


Tau tak gambar apa tuh?..ha tulah gambar kambing biri2..heheh...tengok muka alicia tu..heheh ni masa aku belum betul2 habiskan jahitan quilt ni masih ada jarum peniti kat keliling binding tu...so kena tangan dialah tu..sebab tu muka dia cam tu..dia yang nak pegang,,,so..naisb lah..hahah..jahat betul mamanya ni...sian alicia....

Oklah...itu aje dulu...banyak lagi projek menyusul...nnt aku ambik gambar..hahah tulah tamak sangat sampai tak terbuat..banyak yg tergendala...tapi takpe..aku sukaaaaa...lalalalal....

Photobucket


Posted by Picasa

Friday, October 31, 2008

Halloween Costume



Photobucket


Hmmm...lain kali jangan jadi macam aku...dah nak terberak baru nak korek lubang...heheh...apa cerita nih?..hahaha...

tulah...aku dah dapat info dari teacher Alicia yang dia ada dress up party untuk halloween this friday last friday lagi. tapi semalam baru aku nak tergedik2 cari baju atau pun costume apa yg nak bagi alicia pakai.

So semalam aku pergi lah kedai Cottage Patch nak cari baju Alicia, rupanya dia orang takde buat. Oh sudah..aku dah gelabah berukkkk...yelah masa tu dah pukul 4.00 petang. Aku tanya diaorang ada jual kain halloween tak?..dan nasib aku sangat baik..memang diaorang ada jual...so aku pun belilah kain satu meter nak buat dress Alicia.

Korang tau tak aku ambik masa berapa lama nak siapkan dress ni?...aku start dalam pukul4.30 petang...pukul 9.00 malam baru siap....heheh. Kelam kabut aku jait, sampai patah jarum mesin aku..bukan satu tapi dua sekali...hahahah betapa ganas nye aku menjahit kan...hahahah.

Lepas dah siap baju aku nak jahit lubang butang plak...ha yg ni aku memang failed lagi...berapa kali aku buat tak jadi...hmmm...nak kena praktis selalu ni...tapi akhirnya aku berjaya juga hasil dress yg cantik sangat(*perasannye*)...lihatlah model bertauliah aku kat bawah ni ngan dress pumpkin dia...hehehe....













Photobucket







Saturday, October 25, 2008

Seluar tidur

Photobucket
Aku baru lepas buat seluar tidur ni untuk alicia. Actually aku ada buat untuk Norman satu. Nampak kat Alicia dia pun nak juga. So dia dah bising napa tak buat satu kat dia?..Jadi tadi aku buatkan untuk dia satu...bukan Alicia aje yg nak..hubby aku pun nak juga...dia pun merajuk juga sebab aku tak buatkan untuk dia...

Past ni maybe aku buat satu untuk hubby..so boleh lah anak beranak ni jadi boria...heheeh....

Nampak macam besar sikit...tapi ok aje bila dia pakai.....


Perasan tak gambar apa kat seluar tu?..heheh gambar kucing..cute kan?..

Ni aku nak ambik gambar dia, dia lari lah plak...bertuah betui budak kenit ni.....







Photobucket


Posted by Picasa

Thursday, October 23, 2008

Boy Country Doll

Photobucket

Hehehe...aku dah meroyan ni. Tadi aku dah siapkan doll untuk girl...ni aku tak sabar2 nak buat doll untuk boy plak......
Amacammmm.....ok tak?..hehehe......kiranye adalah sepasang doll aku ni.....hmmm nak buat pattern apa plak eh?...ni tengah dok gerodek internet cari pattern....

Photobucket


Posted by Picasa

Country Doll

Photobucket
Assalamualaikum semua...apa khabar?...ha raya dah habis aku baru ni dapat update blog ni. Bukannye dah malas atau pun takde masa, tapi takde projek baru. So story pun takde juga..heheh. Aku just update blog aku yg satu lagi tu aje...

Semalam aku pergi ambik kelas kat Cottage Patch lagi. Kali ni aku pergi belajar buat Country Doll plak. Sangat cantik tau doll ni..aku geram tengok. Sebab tu aku ambik keputusan nak buat. Masa tengok doll ni rasa macam susah sangat tapi bila dah belajar senang aje. Tapi maaf ye kalau aku nak ajar orang balik aku memang tak pandai..heheh.

So inilah hasil doll yang aku pergi belajar buat. Aku nak bagi kat Alicia...yang Norman punya belum buat lagi. Nnt aku akan buat satu untuk Norman.

Kalau ada sesiapa nak tempah tu boleh lah bagitau kat aku. Doll ni perfect untuk bagi kat orang sebagai hadiah. Nnt aku akan cuba buat style baju lain plak..kalau jadi aku akan update kat blog ni. Masa belajar ni diaorang ajar basic dia aje...so pepandai kita lah nak hias dia cantik2 ngan dress yg kita suka.

Ok..apa-apa hal email aku...email aku ada kat sebelah blog ni...ok..bye.....

Photobucket


Posted by Picasa