Wednesday, July 2, 2008

Baby quilt - Bunny...

Assalamualaikum....

Hi apa khabar semua?...moga2 semuanya sihat lah ye..heheh. Sorrylah lama betui tak update blog aku yg satu lagi ni..busy sikit..banyak sangat yg nak buat.

Ok sekarang ni aku tengah nak siapkan baby quilt ni. Aku panggil bunny quilt aje lah..heheh. Setakat ni aku baru siapkan 6 blocks dulu...tak sempat , Alicia asyik nak menempek aje..susah sikitlah.

So kat bawah ni adalah gambar bunny yg aku dah siapkan block nye...cute kan....sesuai untuk baby girl...





lena betui derang tidur kan...heheh





ni belum buat mata dia lagi sebab tu kosong aje..heheh


Yang ni plak mak mertua aku punya..dia buat untuk cucu kawan dia...dapat baby boy so kena buat birulah. Ni dia tengah tunggu aku ajarkan dia macam mana nak buat basting dan jahit all together. Maksudnye jahit bahagian bawah, tengah dan juga quilt top ni...faham ke?..heheh takpe biar aku aje yg faham,,heheh.

10 comments:

Maya said...

alolololo.. comel giler lah bunny ni.. mane dapat pattern ni?

fds said...

santekkkk. u buat tutorial bunny la. we follow. kan maya kan.

yer me pun kena wat basting cara jahit la. spray glue tu nanti buat my mata, face, hidung seme merah menyala.

mama alicianorman said...

to maya: cute kan..heheh. mother inlaw beli kat cottage patch

mama alicianorman said...

to gee:heheh...nak wat tutorial ni yg susha sikit ni..tak reti..hehe..takpe nnt i cuba buat peh tu i bagitau ye...heheh

Sheila Wahid said...

Kiutnya si bunny...Akak nak jugak...di CP dia jual kit jahitan atau kita pilih apa yang kita minat? Kalau ada berminat juga ni...

Maya said...

errr... buat basting tu cemane?

rina said...

bunny tu ready made pastu cantum kat kain ke buat dr a-z...

cute sgt...

mama alicianorman said...

maya nnt i tunjuk dalam blog mummyalicianorman cam mana nak buat basting ok....

mama alicianorman said...

kak shiela..dia tak jual kit untuk bunny ni..tapi ada template..akak balik trace template kat kain pehtu jahit plak kat background kain...senang aje..heeh

mama alicianorman said...

rina..bunny tu kena potong kain ikut template dia pehtu jahit satu-satu dari a-z..heheh