Thursday, July 17, 2008

One finish more to go


Finally...aku dah dapat siapkan quilt ni....cantikkan?...memang sesuai dengan baby girl..tapi tak semestinye kena buat kaler pink aje...macam2 kaler boleh..tapi pinklah yg paling sesuai sekali....

Cuma aku tak berapa nak paus hati sikit aje...masa aku quilted quilt ni ..dia macam berkedut-kedut sikit....macam ketat sangat benang bawah nye tu...kena cari jalan penyelesaian nye ni..heheh

So aku masih ada banyak lagi quilt yg nak disiapkan. Aku hanya siapkan blocknye aja dulu...oklah bila dah siap nanti..aku tunjukkan ye....
Posted by Picasa

3 comments:

MommyAdam said...

cantiknye, i'm so impressed!

saya menjahit juga as a hobby tapi takut nak cuba quilt , rasa mcm susah je nak start. what machine do you use? susah tak nak feed the big quilt masa jahit? kain jenis ape you pakai? kalau normal cotton yg murah je tu boleh pakai ke?

opps..sorry byk soalan =)

need to check out cottage patch..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

cantik giler, kelebihan yang ader pada u tu sememangnya terlalu berharga. u x yah susah-susah beli kat kedai, mahal giler lak tu jahit sendiri aje. kreatif lah.

Ainz Malik said...

SANGAT COMELLLLLL!!!SAYE SUKE!!