Saturday, July 26, 2008

Show and tell..

Heheh..semacam aje aku punya tajuk tu kan?..tapi takdelah apa sangat yang nak di cerita dan ditunjuknye pun..heheh. Aku just nak tunjuklah tempat kerja aku dan macam mana bersepahnye tempat menjahit aku tuh...

So kat bawah ni gambar tempat aku menjahit. Biasanye kat sinilah Norman dan Alicia main2 so senanglah sikit aku nak tengok2 diaorang bila aku menjahit. Lagi pun kat sini luas sikit dan ada meja besar.

Tapi ada sikit bersepah..hahah..biasalah orang menjahit mesti bersepah tempat kerja dia kan?..kalau tak bersepah bukan nama menjahit tu..heheh.

Ni plak almari yg dikhas kan untuk barang2 menjahit aku sahaja. Tengoklah..penuh dengan barang aku sahaja..semua ada..dari segala jenis kain dan , batting, magazine quilt aku, magazine smocking yg belum lagi aku buat2..heheh, dan juga segala pattern yg aku download dari internet. Penuh kan..heheh segala macam mak nenek ada.
Kebiasaan nye aku suka buat kerja atas lantai..bukan apa senang sikit. memang dari dulu masa aku sekolah aku suka buat homework aku kat atas lantai.
Pagi ni aku ada siapkan lagi satu projek baru..kali ni aku buat Sunbonnet Sue plak. Ianya adalah applique. Abaikan tangan yg kat atas tu..heheh sapa lagi kalau bukan pembantu kenit aku...mungkin kaler yg aku pilih tak berapa nak menarik..tapi takpelah ini adalah first try aku buat Sunbonnet Sue.

Aku memang dah lama berkenan dan berhajat nak buat projek ni. Baru hari ni angan2 aku tercapai..heheh . Betapa aku suka dan tersengih sampai hujung telinga..hahah.
Aku buat mesin applique aje....kalau ikut ada dua jenis applique, mesin atau jahit tangan. Tapi aku rasa jahit mesin lagi senang dan cepat...so..aku dah memang tergolong dalam org yg nak cepat aje...heheh makanye pakai mesin ajelah....

No comments: