Sunday, August 3, 2008

Alicia's Pants

Assalamualaikum..apa khabar semua?..heheh lama gak tak update blog ni..ye ke eh?..rasanye baru lagi update kot...takpelah...sama aje update ke tak update ke..betul tak?...

Oklah..abaikan aje..hehe..hmmm..apa korang buat hari ni?..panas betul hari ni kan?..so kalau sesapa yang buat aktiviti luar dengan anak-anak pastikan bagi diaorang minum banyak air...

Aku takde buat apa hari ni..selain aku jahitkan seluar ni untuk Alicia. Pattern dia aku dapat dari Mc Calls lah apa lagi...kan aku ada beli banyak pattern masa pergi Australia baru ni...

Cis terkejut aku...hantu betui Norman ni...naik menyirap darah aku terkejut..nasib baik tak lemah jantung, kalau tak mati mata terbuka sebab terkejut...hahah..ada ka dia pi bagi aku terperanjat...tengah syok2 menaip tiba2 dia ada belakang aku pas tu dia sua tangan dari belakang...bila masa dia mai pun aku tak tau...satu apa bunyi pun tarak...eeiii...nanti dia...oklah..lupa bab dia jap..sambung balik...

So aku ambik masa lebih kurang tak sampai setengah hari nak siapkan seluar ni...senang aje rupanye..heheh. Disebabkan aku takde mesin jahit tepi..(dah bodek cik abang tapi tak tau bila dapat..hehe) aku buat french seam aje...so taklah merambu sangat macam aku cuba buat baju dari Maya punya tutorial...heheh.





Ok..since kak pah tunjuk gambar dia buat bag kat facebook dia...aku pun nak tunjuk juga aku buat bag...hahah...jangan marah kak pah..jeles kat kak pah lah ni....

Hmm..bag ni masa aku belajar buat kat kedai Cottage Patch dulu...senang aje nak buat...betui cakap kak pah..buat bag ni tak remeh macam buat quilt...dalam masa satu hari boleh siap kalau betui-betui bagi perhatian...



Oh ya...korang perasan butang warna hijau tu?..ha..itulah butang yang aku beli kat Australia baru ni...


Oklah...dah ngantuk...letih hari ...bukan dok buat apa pun...cuma panas sangat...badan rasa lesu aje...bye..nanti jumpa lagi..banyak lagi projek yg tergendala...nnt aku update lagi kalau ada yg terbaru...
Posted by Picasa

No comments: