Saturday, August 30, 2008

Tulip block

Photobucket


Buat tulip block ni tadi....dapat design dan pattern dari quilting about. Remeh sikit nak jahit sebab banyak unit yg kecik2. Mana tak keciknye..finish block size 9". Tengah pikir..tak tau nak buat banyak tulip block ni so boleh dapat quilt top size baby atau pun aku tambah aje border kat luar tu kiri kanan atas bawah jadikan kusyen cover...any idea anyone?....
Photobucket


Posted by Picasa

1 comment:

tini said...

emm.. bg i yg x penah buat quilt ni, i rs buat bed spread cantik.only if its too remeh, u combine la ngan motif yg senang2 sket.i da start bygkn tulip block tu jd bed spread.. ;)