Tuesday, September 16, 2008

Baju kurung purple

Photobucket
Aku baru lepas isapkan baju kurung purple ni. Bukan untuk aku , tapi untuk anak sedara aku. Mak dia minta tolong aku buatkan....tapi aku tak berapa nak puas hati sebab tak berapa nak menjadi....nampak aja dalam gambar ni cantik. Tapi kalau tengok kat luar taklah nampak cantik sangat.

Yang sebenarnya aku dah lama tak menjahit baju kurung untuk org dewasa ni...biasa aku jahit untuk anak dara aku tu aje..kecik ni senang sikit nak handle...kalau besar susah nak plak kalau kain nye lembut sikit..lagilah lari habis semua.



Yang ni plak bahagian lehernye tu...aku buat jahitan karipap, tapi tak berapa nak jadi...senget aja..heheh. Lepas tu kat bahagian bawah dekat ngan bahagian yg bentuk "V" tu tak berapa nak jadi jugak. Hmm..takpelah...aku harap diaorang suka..aku dah lama tak menjahit. Aku pun pada mulanye tak mau ambik tapi pikir2..aku ambik ajelah...next time maybe dak dah kot...heheh.

Photobucket


Posted by Picasa

1 comment:

MamaDaniel.... said...

Fida, kat bahagian V tu mmg payah sikit.. Saya kalau buat tikam tulang belut, saya akan start kat v point tu dulu. so takde la takut sgt, 'V' menjadi 'U'. hehe...