Friday, October 31, 2008

Halloween Costume



Photobucket


Hmmm...lain kali jangan jadi macam aku...dah nak terberak baru nak korek lubang...heheh...apa cerita nih?..hahaha...

tulah...aku dah dapat info dari teacher Alicia yang dia ada dress up party untuk halloween this friday last friday lagi. tapi semalam baru aku nak tergedik2 cari baju atau pun costume apa yg nak bagi alicia pakai.

So semalam aku pergi lah kedai Cottage Patch nak cari baju Alicia, rupanya dia orang takde buat. Oh sudah..aku dah gelabah berukkkk...yelah masa tu dah pukul 4.00 petang. Aku tanya diaorang ada jual kain halloween tak?..dan nasib aku sangat baik..memang diaorang ada jual...so aku pun belilah kain satu meter nak buat dress Alicia.

Korang tau tak aku ambik masa berapa lama nak siapkan dress ni?...aku start dalam pukul4.30 petang...pukul 9.00 malam baru siap....heheh. Kelam kabut aku jait, sampai patah jarum mesin aku..bukan satu tapi dua sekali...hahahah betapa ganas nye aku menjahit kan...hahahah.

Lepas dah siap baju aku nak jahit lubang butang plak...ha yg ni aku memang failed lagi...berapa kali aku buat tak jadi...hmmm...nak kena praktis selalu ni...tapi akhirnya aku berjaya juga hasil dress yg cantik sangat(*perasannye*)...lihatlah model bertauliah aku kat bawah ni ngan dress pumpkin dia...hehehe....













Photobucket







1 comment:

Alviana said...

so cute! wow, that turn out fine even a last minute work. I bet u can do much more better if u have more time :)