Friday, October 31, 2008

Halloween Costume



Photobucket


Hmmm...lain kali jangan jadi macam aku...dah nak terberak baru nak korek lubang...heheh...apa cerita nih?..hahaha...

tulah...aku dah dapat info dari teacher Alicia yang dia ada dress up party untuk halloween this friday last friday lagi. tapi semalam baru aku nak tergedik2 cari baju atau pun costume apa yg nak bagi alicia pakai.

So semalam aku pergi lah kedai Cottage Patch nak cari baju Alicia, rupanya dia orang takde buat. Oh sudah..aku dah gelabah berukkkk...yelah masa tu dah pukul 4.00 petang. Aku tanya diaorang ada jual kain halloween tak?..dan nasib aku sangat baik..memang diaorang ada jual...so aku pun belilah kain satu meter nak buat dress Alicia.

Korang tau tak aku ambik masa berapa lama nak siapkan dress ni?...aku start dalam pukul4.30 petang...pukul 9.00 malam baru siap....heheh. Kelam kabut aku jait, sampai patah jarum mesin aku..bukan satu tapi dua sekali...hahahah betapa ganas nye aku menjahit kan...hahahah.

Lepas dah siap baju aku nak jahit lubang butang plak...ha yg ni aku memang failed lagi...berapa kali aku buat tak jadi...hmmm...nak kena praktis selalu ni...tapi akhirnya aku berjaya juga hasil dress yg cantik sangat(*perasannye*)...lihatlah model bertauliah aku kat bawah ni ngan dress pumpkin dia...hehehe....













Photobucket







Saturday, October 25, 2008

Seluar tidur

Photobucket
Aku baru lepas buat seluar tidur ni untuk alicia. Actually aku ada buat untuk Norman satu. Nampak kat Alicia dia pun nak juga. So dia dah bising napa tak buat satu kat dia?..Jadi tadi aku buatkan untuk dia satu...bukan Alicia aje yg nak..hubby aku pun nak juga...dia pun merajuk juga sebab aku tak buatkan untuk dia...

Past ni maybe aku buat satu untuk hubby..so boleh lah anak beranak ni jadi boria...heheeh....

Nampak macam besar sikit...tapi ok aje bila dia pakai.....


Perasan tak gambar apa kat seluar tu?..heheh gambar kucing..cute kan?..

Ni aku nak ambik gambar dia, dia lari lah plak...bertuah betui budak kenit ni.....







Photobucket


Posted by Picasa

Thursday, October 23, 2008

Boy Country Doll

Photobucket

Hehehe...aku dah meroyan ni. Tadi aku dah siapkan doll untuk girl...ni aku tak sabar2 nak buat doll untuk boy plak......
Amacammmm.....ok tak?..hehehe......kiranye adalah sepasang doll aku ni.....hmmm nak buat pattern apa plak eh?...ni tengah dok gerodek internet cari pattern....

Photobucket


Posted by Picasa

Country Doll

Photobucket
Assalamualaikum semua...apa khabar?...ha raya dah habis aku baru ni dapat update blog ni. Bukannye dah malas atau pun takde masa, tapi takde projek baru. So story pun takde juga..heheh. Aku just update blog aku yg satu lagi tu aje...

Semalam aku pergi ambik kelas kat Cottage Patch lagi. Kali ni aku pergi belajar buat Country Doll plak. Sangat cantik tau doll ni..aku geram tengok. Sebab tu aku ambik keputusan nak buat. Masa tengok doll ni rasa macam susah sangat tapi bila dah belajar senang aje. Tapi maaf ye kalau aku nak ajar orang balik aku memang tak pandai..heheh.

So inilah hasil doll yang aku pergi belajar buat. Aku nak bagi kat Alicia...yang Norman punya belum buat lagi. Nnt aku akan buat satu untuk Norman.

Kalau ada sesiapa nak tempah tu boleh lah bagitau kat aku. Doll ni perfect untuk bagi kat orang sebagai hadiah. Nnt aku akan cuba buat style baju lain plak..kalau jadi aku akan update kat blog ni. Masa belajar ni diaorang ajar basic dia aje...so pepandai kita lah nak hias dia cantik2 ngan dress yg kita suka.

Ok..apa-apa hal email aku...email aku ada kat sebelah blog ni...ok..bye.....

Photobucket


Posted by Picasa