Tuesday, December 16, 2008

Wall Hanging.....

Photobucket










Make this quilt for my hubby....sama macam bunny quilt juga..just need to basting with backing and batting and then can wrapped it nicely for him..heheh

Christmas is around the corner....!!!!!


Photobucket


Posted by Picasa

Monday, December 15, 2008

80% done!!!!

Photobucket


Almost done with this quilt....i hope i can get it done before the baby is arrive...just need to sandwich the quilt top with the backing and batting and do some basting and it is ready to quilt it....
Photobucket


Posted by Picasa

Thursday, December 4, 2008

Christmas Dress

Photobucket
Semalam aku dah siapkan dress ni untuk Alicia. Dress ni nak pakai untuk Christmas party next wenesday. Aku pun pening juga mula2 tu..tak tau nak buat dress cam mana..heheh yelah aku mana lah terer sangat...

Last sekali aku just buat simple ajelah....so this is what it look like after it done..

Mula2 aku nak buat cam ni aje...tapi nampak simple sangat...so aku nak letak sekumtum bunga..heheh


So inilah hasilnye bila dah letak bunga...kira 3D punya bungalah..timbul bukan applique...

Ini pandangan dari dekat sikit..aku letak button yg dari Australia tu kat tengah2 ..heheh



And inilah hasilnye lepas semua dah siap jahit.. entah napalah mulut si alicia tu ternganga cam tu..hahahah

Photobucket


Posted by Picasa