Saturday, January 31, 2009

Cute's Blogger Award dari Jaja




The rules of this award are:-


1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” and place it onto your blog;


2. Link or relate about the person who gives you this award;


3. Blogger must list down 10 facts about him/herself before choose the next winner.

Ok ni merupakan kali ke -3 maybe aku dapat award, first award aku dapat dari Gee, dan kali ni aku dapat lagi award dari Jaja dan Maya (baru dapat tau tadi). Terima kasih Jaja dan Maya sebab bagi award ni...heheh.

So aku kena cite 10 perkara mengenai aku kat sini. Hmm..nak cite apa eh?..hahah aku sendiri pun tak tau nak cite , maybe banyak sangat kot tentang diri aku ni...ok ok cukup2lah merapu, jangan kutuk2 tau...

  1. Ok...aku pun seperti Jaja juga, suka menjahit. Mak aku pandai jahit juga tapi taklah jadi tukang jahit profesional. Dia adalah juga skill menjahit ni. Kalau bab nak jahit sikit2 baju kurung ke, baju dress ke atau baju fesyen sikit2 tu alhamdulillah dia boleh buat. Aku memang dapat minat ni dari dia. Mula2 sekali aku belajar jahit adalah baju kurung. Tapi bukan dengan mak aku. Aku belajar dengan kakak aku yang juga baru belajar buat baju kurung dari kawan dia...compilacated kan...heheh. Aku belajar secara bodoh2 aje...pastu aku balik rumah cuba buat sendiri. Dan hasilnye memang memuaskan sebab aku boleh buat...adalah 3-4 kali kakak ipar aku tempah buat baju kurung dengan aku. Dan aku juga pernah buat baju kurung untuk mak dan adik aku untuk hari raya 8 tahun lepas agaknye..hehe...lepas tu minat aku bertambah kepada kraftangan plak. Kali ni dari mak mertua aku plak (dia ni org putih masuk islam). Masa balik ke United State last 10 years..(ni kali pertama pergi sana, tapi now dah banyak kali pergi dah..heheh) dengan hubby masa honeymoon, mak mertua aku ajak pergi kedai kraftangan kat sana. Banyak betui barang dalam kedai tu...macam2 ada. Yang paling menarik minat aku masa tu adalah crosstich. Tapi bukan jahit crosstich atas aida kain yg macam org lain selalu jahit tu. Ni atas kain cotton yg dah di print segala macam pattern untuk dijadikan selimut macam quilt tu. Cuma ni kena jahit tangan ...aku ada banyak collection, nnt aku tunjukan kat korang semua . Lepastu aku minat plak dengan patchwork, ini pun atas kebaikan mak mertua aku juga. Dia yang bawa ku pergi kedai Cottage Patch kat Ampang Point tu....ini 10 tahun yg lepas...sampai sekarang minat ni dah sebati dengan aku..sampai aku dah tak berapa nak minat jahit baju kurung. Memang sungguh2 tertarik dengan patchwork...oklah..panjang berjela dah bab jahit menjahit ni...hahahah...boring korang baca nanti...simpan lah sikit..heheh
  2. Aku juga seperti Jaja suka sangat baca Novel....dalam bilik aku kotak toyogo yg besar sekali tu aku simpan segala mak nenek novel yang aku baca. Aku dah tak terbilang rasanya berapa banyak aku ada. Novel aku kebanyakan nye dari Alaf21 dan juga novel creatif. Penulis yg menjadi kegemaran aku adalah Norhayati Ibrahim dan juga Sharifah Abu Salem. Banyak lagi tapi cukuplah 2 tu aje..heheh
  3. Hmmm....aku ni kuat berangan. Apa aja lah yg boleh mendatangkan keseronokan pada aku. Kalau aku duduk dalam bilik sorang2 atau termenung sorang2, aku kuat sangat berangan. Kadang2 tu apa yg aku berangan tu sangat dasyat..sampai aku sendiri takut bila ku pikirkan balik. Macammana aku boleh berangan sampai macam tu sekali...heheh...angan2 mat jenin..tapi aku punya lagi parah...hahahahah
  4. Aku tak berapa suka masak tapi bukan bermakna aku tak pandai masak tau.......aku lebih suka berkemas. Kalau balik kampung atau dirumah aku sendiri , andai kata diberi pilihan antara masak dan kemas aku pilih mengemas..hehehe. tapi aku suka sangat baking...suruhlah aku bake apa2 pun...tapi yg sweet2 cam cake, pastry,cookies macam tulah...heheh.
  5. Suka sangat tengok hindustan..kalau hubby balik pun boleh buat tak layan aja.....hubby cakap pun dah tak dengar...anak2 boleh buat hal sendiri..heheh....sampai mengalir ayaq mata pun takpa..tak bergerak tengok hindustan.....
  6. Oh ya aku pun macam Jaja juga(oit dah berapa banyak macam jaja?...heheh) aku masih simpan segala note atau surat yg hubby bagi kat aku masa kami bercinta..heheh. Kami takdelah lama mana...mula2 tu kenal2 macam tu aje..kawan biasa. Entah bila masa kami bercinta pun tak tau...tau2 aje kami dah kawin sekarang..hahaha....bila gaduh atau teringat masa lampau baca jugalah notes tu semua...pastu cam jaja cakap fresh balik kenangan lama...semangat cinta tu naik balik membara...hahah..jiwang karat betui...
  7. Suka sangat tomyam...kalau boleh nak yg pedas2 punya. Tomyam ni bagaikan ubat pada aku. Yelah mana taknye..kalau aku sakit demam pening2 atau tak sedap badan ke perut ke...aku nak makan tomyam...lepas aku aku makan tomyam aku akan pulih balik seperti sedia kala...tak payah makan ubat doktor..hehehe.
  8. Suka bawa keta laju2..berangan nak jadi macam Michael Shcumacer. Pantang tok nenek aku kalau ada orang lelaki yg bawa keta dok belakang bontok keta aku macam nak ajak lawan ...aku akan pecut dan cilup kat jalan raya macam jalan tu pak aku punya...hahaha...gila kan aku ni...tapi tulah aku pantang dicabar bab ni..geram tau....ingat derang aje boleh jadi samseng jalan raya..aku pun boleh juga...hahahaha.
  9. Aku ni garang tau....tak tau napa..mungkin keturunan mak pak aku..heheh derang ni memang garang. Masa ku kecik selalu gak kena marah ngan derang...pernah kena penampar dengan ayah sampai terkucir jugaklah..heheh tapi memang salah aku sebab buat bising masa dia tengah sembahyang...anak2 aku dah biasa dengan mulut bising aku ni...tapi segarang mana pun aku dengan anak2...kasih sayang aku tak pernah pudar tapi makin dalam sebab lepas aku marah derang..perasaan menyesal akan menyusul dan perasaan sayang semakin bertambah..."I love you guys so much, Alicia and Norman".
  10. Ok apa lagi ehhh?.......tak tau nak tulis apa dah ni...hehehe...

Ok setakat ni tu ajalah kot tentang diri aku...so kat sapa plak aku nak bagi award ni eh?..hmm...ok here we go....Kak Pah ni ada award untuk kak pah...heheh jawab tau jangan tak jawab....


1 comment:

Truly Jaja : My Journal said...

hehe...panjang lebar tu.wah,nampaknya banyak benda yg kita sama la,suka baca novel,tengok cite hindustan,suka mengemas instead of memasak,sharfah abu salem pun saya suka.paling melekat tu novel tak seindah mimpi...