Sunday, February 1, 2009

Block Challenge

Here is my "Come over to my house" block...heheh. Kak Diah, fida dah siap. Kak diah punya macam mana?..hmm..aku ambik masa juga bila nak buat block ni. Yelah aku ni kalau bab nak pilih kaler memang failed. Tapi bila dah dapat satu kaler tu macam dah boleh agak apa kaler lain yg boleh masuk. So inilah hasil nye...



Yang ni plak adalah machine applique rocking horse. Aku beli template dia kat Cottage Patch. Mahal jugalah..tapi boleh pakai sampai bila2 so kira nye berbaloilah ..heheh. Tak tau nak buat apalagi...adakah aku akan buat pillow cover atau pun aku buat banyak2 block jadikan wall hanging atau pun aku buat baby quilt ke?..Any idea anybody?..heheh



Posted by Picasa

7 comments:

DiahRothman said...

Waaaah dah siap Fida punya rumah orange.Tahniah! KD sibuk la sikit ngan anak bujang KD yg balik bercuti. Promiss next week siap. Tu rocking horse tu cantik gak. Rasanya ada nampak kat CP during my last visit there. Going to KL soon to get some batik fabric kat CP. Fida KD teringin sangat nak beli wallhanging frogie tu, dapat dia punya pattern pun kira ok dah. Ari tu tanya dia orang kata tak jual pattern.

mama alicianorman said...

Kak diah nak mai KL?..wah boleh jumpa ni..heheh jom kak diah kita jumpa nak ?..leh cite2..kita sama2 gi CP nak..hehehe

DiahRothman said...

Tabik la kat Fida, cepat bertindak. KD dah nampak today early morning your house sudah keluar ke blog tu.. tak bolih jani nik, kena pulun juga!
Tahniah!!!!!

mama alicianorman said...

heheh....kak diah pun boleh juga...so cepatlah...tak sabar nak tengok block kak diah plak....

TRISYA ALEESA JAMIL said...

Wahhhhhh tak sabar nak buat gakkkk... Congrats Fida... krn berjaya menjeleskan aku.... nak join gakkkkkkkk

mama alicianorman said...

hahahhaha.....awenn..ko pun boleh buat juga...fida tunggu block house you..heheh. jom kita ramai2 buat...best kan...

Maya said...

wah cantiklah.. macam syok je buat, kan.. sebulan 1 block tak ler tensen sangat bila nak siapkannya.. teringin nak join, tapi saya tak cukup tools lah...