Tuesday, March 17, 2009

Baby quilt



Ha nilah projek yang aku tengah siapkan..baby bunny quilt untuk kakak ipar aku...Dia dijangka bersalin minggu depan..harap2 aku sempat siapkan. Kali ni aku buat dark purple plak....mula2 nak buat kaler biru sebab dia cakap baby dia lelaki.

Tapi aku decide nak buat purple sebab mana lah tau...kot2 doktor salah ramalan...heheh. Aku nak kena siapkan satu lagi bunny block, lepastu aku nak kena jahit plak...maybe this time aku jahit blind stitch kot untuk applique tu. Yg lepas aku buat top stitch...

Insyallah dah siap nanti aku upload lagi ehhh...:)

Posted by Picasa

8 comments:

MaMa DhiYYa said...

so.. cute.. purple lagi..
dah betul2 siap nanti publishkan yek... lama x dgr cerita alicia..

mama alicianorman said...

thanks mama dhiyya....insyaallah nnt dah siap fida tunjuk ok..heheh

Aida said...

hai...actually i buat the same bunny quilt for my niece...she's 12years now..hope they still hv it..may be i can take photo and post kannn...i make in blue tones...i suka comel sangat!!

niena said...

Dah nampak cantiknya quilt tu. Jgn lupa post bila dah siap ya!

MamaDaniel said...

patutla lama menyepi, buat present utk anak sedara baru rupanya..
kalo dpt kembar camner? hehe.. kena buat another 1 la.. hehe...

Alviana said...

wahh.. so cute!!! i can't wait to see the finished quilt :)

Hobby Mummy said...

Fida...template bunny to beli kat Cottage Ptach yea. Cantikla..soft aje colournya.

mama alicianorman said...

To Kak Aida...tunjuklah bunny quilt tu..suka tengok hasil kerja kak aida tau..cantik2 semua...

To Kak Niena....Insyallah nanti fida post kan ye..thanks akak

To mamadaniel...heheh kalau dapat kembar derang share lah..hahaha

To Alviana...Thanks...bunny is always cute ..heheh

To Hobbymommy....kak maz..yes fida dapat dari cottage patch..mahal jugak..hehe thanks akak