Saturday, May 23, 2009

Birthday Give away



Salam semua..maaf sebab dah lama sangat rumah aku ni bersawang..tak taulah apa yg busy sangat sampai tak sempat2 nak update blog..heheh.

OK aku rasa semua orang dah buat give away...rasanye aku pun nak cuba buat give away jugaklah... give away ni sempena harijadi aku semalam . Aku bercadang nak bagi benda ni semua kat orang sebab aku tak sempat nak buat semua benda ni. Dari pada dok terperuk dalam kotak simpanan aku lebih baik aku bagi kat orang yg lebih bersemangat dari aku untuk habiskan projek ni. Barang ni semua aku dah beli 10 tahun yg lepas kat US. Tapi macam aku cakap..semangat aku tak berapa nak berkobar-kobar nak buat crosstich ni.

Untuk pengetahuan semua..package ni memang aku dah buka tapi belum start buat apa2 lagi..ada 2 package aje yg aku dah start buat sikit aje tak banyak mana dan ada juga sedikit tanda2 kuning pada kain aida tu sebab dah lama sangat simpan.

So ok here is the rule pada sesiapa yg nak give away ni...ada 4 package semua bermakna ada 4 orang pemenang. Ikut aturan gambar lah ye...gambar pertama kepada pemenang pertama dan begitulah turutan nye sampai gambar ke empat.
Ok lupa nak cakap..sila buat komen didalam entry ini..kalau buat komen dalam shoutbox saya tak dikira tau..itu kalau nak sembang2 ok..heheh

Apa yg anda perlu buat ialah....
1. Sila buat satu entry didalam blog anda mengenai give away ni dan linkkan blog saya dalam entry itu..

2. Buat komen tentang saya dengan seikhlas hati dalam entry ni..( erm..cam mana org nak buat komen pasal aku kalau tak pernah kenal aku?..heheh)

3. Mestilah jadi follower saya dalam blog saya ni...sebab nanti saya senang nak ke blog anda..heheh

4. Link kan blog saya dalam bloglist anda...

5. Boleh buat seberapa banyak komen dalam entry ni sebab kemungkinan untuk menang lebih tinggi..heheh.

Ok itu aje syarat2 nye..heheh...so kepada semua peminat crosstich kat luar sana...cuba2 lah nasib anda..mana tau...ini semua akan jadi hak anda tak lama lagi...

Saya akan bagi masa selama satu minggu dari tarikh ini untuk buat cabutan bertuah itu....so apa lagi tunggu...cepat sebelum terlambat.
So tarikh tutupnye adalah pada 30/5/2009 dan saya akan umumkan pemenang nye pada 31/5/2009....

Hadiah pertama ( candlewicking pillow)



Hadiah kedua (baby chart)



Hadiah ketiga (Rose Royale )



Hadiah keempat (Two hearts wedding record)



Posted by Picasa

102 comments:

ALynn said...

salam faridah...

cantik quilt yg awk buat... untung awk pandai menjahit.. sy hanya pandai buat xs *grin*.. kalo guna mesin jahit mmg failed...

annie said...

salam idah...
wah ada giveaway la...kena cuba nasib ni...walau tak pernah dapat pun...

akak selalu gak masuk rumah idah ni...mula2 kenal dari blog aleesa..

idah suka wat patchwork kan...

MaMa DhiYYa said...

Salam k.fida...
Happy birthday..
n seronoknya ada giveaway.. nak try nih =)
Untuk pengetahuan semua.. k.fida ni la orang pertama yang bagi semangat kite bab-bab sewing nih.. even tak pernah kenal dan bersua muka.. k.fida jugakla org pertama yang rajin reply kat blog kita tentang barang-barang yang perlu ada sebelum nak mulakan hobi quilting nih.. dan kalau dapat la kat kita giveaway "crosstich" ni nanti confirm akan menjadi pencetus semangat pertama nak buat crossstich yang pertama...

anyway.. kalau pun tak kerana giveaway nih... kita nak thank u for all of ur support 4 me... n welcome me in this craft world =)

ALynn said...

sy suka tgk quilt yg org buat... penah gak cuba, tp x menjadi... bila tgk awk punye collection, rasa mcm nak sambung balik yg dah terbengkalai tu....

annie said...

salam idah...

akak dah add link blog idah kat blog akak...

annie said...

salam idah...

lastly...akak dah jadi follower idah..

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...SEMUGA PANJANG UMUR....

ALynn said...

sy dah add blog link n dah jd follower...

and.. happy birthday 2u....

MaMa DhiYYa said...

already make all da syarat...
count on me ;p wink**

aiza said...

Salam..
Saya dah lama link your blog to mine.
Tapi baru jadi follower.
Segan nak Follow sebab tak kenal u personally.
But since i suker sangat ngan blog you and with your interest/hobby, so i link kan aje..
i baru je nak mula menjahit semula..
Happy Birthday and wish u all the best...

Hobby Mummy said...

Fida...happy birthday to you...ur such a sweet,friendly and helpful blogger. Keep it up!

Yati said...

Faridah,
Happy Belated Birthday to you!
Bila birthday tu? May 22 ye? Dekat ngan bday Yati. Bday Yati 20 May. :)
Count me in the giveaway! Yati suka cross stitch ni. Thank you!

DiahRothman said...

Fida, lama hybernate tup2 ada giveaway. KDee nak join. Kdee suka design xstitch tu...........

DiahRothman said...

Fida,

KakDee lupa nak ucapkan 'HAPPY BELATED BIRTHDAY' love you dear!

mama alicianorman said...

To Alynn :- terima kasih..saya tak lah pandai sangat menjahit , masih banyak lagi yg perlu belajar..terima kasih join give away ni...

to Kak Annie :- hehe..ada kak ...saya start nak bagi org sebab sayang dok terperuk dalam kotak tak buat apa2..baik bagi pada yg berminat...yes saya suka buat patchwork..

To mamadhiyya :- thank you .. apa yg akak mampu tolong akak akan tolong ..hehe..thanks sebab join give away akak..

TO Aiza :- heheh dah lama jadi baca blog saya ye...ok jangan segan2 lagi lepas ni ok...

To Kak maz :-..akak pun friendly juga..saya suka buat kawan..sebab nanti macam2 idea leh dapat..teringin nak join kelas quilt group tapi nanti2 lah...thank you for birthday wish

To Yati :- happy birthday juga untuk yati..thanks for the wish dan tarima kasih sebab join give away ni..

To Kak Dee :- thanks kak diah sebab sudi join...love you too

annie said...

Salam idah...
akak dah buat enty pasal giveaway idah ni..tp tak leh add gambarnya...idah enable right click ya ?

annie said...

sorry silap taip...disable sebenarnya...he.he

ALynn said...

Hi Idah..

dah buat as requested....

Name : Faezah said...

Hi fida, wah ada hadiah nak cubani.
Cantik quilt yang fida buat , akak sekarang tengah kumpul duit nak beli mesin jahit. semuanya kerana jelous dengan fida tengok macam macam fida buat. Akak tahu akak mesti tak ada masanya nak menjahit tapi akan ku cuba. fida masih lagi seorang yang macam dulu happy go lucky. walau kita berjauhan akak tetap sayang fida macam dulu. Sorry hari tu akak tak dapat cakap lama sebab tengah berkursus kat kelantan. apapun terima kasih akak ucapkan kerana ingatkan birthday akak.

ainaa said...

slm ziarah..HAPPY BELATED BIRTHDAY..jump from k.diah's blog..nmpak ur giveaway ni..hmmm interesting coz i just love x-stitch since 8 years old..count me in this giveaway ok..just love it... ur creative too...

ainaa said...

fuh...done with all requirements...harap ada peluang utk ainaa grab any of those attractive gifts...well thanks for the opportunity..jemput la singgah umah ainaa..ainaacorner.blogspot.com

ainaa said...

kemasnyer ur patchwork...really love it..ainaa mesti try buat jugak la one day..dpt buat yg kecik pon dah kira ok..

Azie said...

salam Faridah, another Geminian..

Nak participate gaks la, mana tau ada rezeki boleh dpt XS chart nih.. boleh boost balik my stitching mood.

Azie said...

Feel free to visit my blog :
http://mylittletouch2.blogspot.com.

i dah create new posting about your giveaway.

- Azie of My Little Touch -

Yati said...

Wah, dah ramai yang join Giveaway ni. Masih ada peluang kah daku? Hehhe...

ALynn said...

yati...

kalo ada rezeki tu nanti, dpt la tu...

lambat la pulak 31hb ni...

maklang said...

Fida:

akak nak join jugak..he..he..mana tau ada rezeki! :)

umi_e said...

kak e suka jalan-jalan di sini untuk mencuci mata dan menggeramkan diri dengan hasil jahitan yang amat mengagumkan! Kak e suka menjahit tapi tak pandai dan tak ada bakat - pernah beli emsin jahit singer berzig-zag tapi tak tau gunakan akhirnya berikan kepada adik daripada tidak dimanfaatkan hehehehehehe

last 2 yrs beli lagi mesin Singer baru yang boleh nak jahit quilt TAPI guna hanya sekali-dua sahaja hehehehehehe sampai en. hb kata - baik gantung mesin tu kat leher daripada berhabuk kat bawah tangga khikhikhi

* How i wish i have a talent like you!

umi_e said...

Lupa nak kasi tau... kak e dah buat n3 for this give away...

* not sure memenuhi syarat ke tak coz this is my 1st time nak join suka2 camni :)

jessie said...

Hi Fida..last minute entry from me for your giveaways contest. Fullfill all your syarat already.heheh..Happy Belated Birthday!

Alviana said...

Happy Birthday :)

i'm a follower and i want to join too :)

umi_e said...

salam... nampaknya tuan rumah bz ya... kak e sempat nak jalan-jalan cuci mata di sini ;)

oli said...

salam, mama alicianorman...saya nak join contest ni....
nanti saya buat entry untuk contest give away ni...

oli said...

lalalalalalala...
saya sudah buat entry birthday give away...

http://notitlepunya.blogspot.com/2009/05/birthday-give-away.html

oli said...

salam
pasal syarat no.2 tu...Buat komen tentang saya dengan seikhlas hati dalam entry ni..( erm..cam mana org nak buat komen pasal aku kalau tak pernah kenal aku?..heheh)...
saya kena komen kat sini ataupun kat entry saya...saya ada juga komen kat entry saya...

Yati said...

Wah, makin ramai yang join, Hi Faridah, saje jenguk sini sat.

anjung kraf said...

hai..salam kenal..sblm ni silent reader je...nk join jdk...

mama alicianorman said...

To all :) terima kasih sebab sudi masuk give away saya ni....so sekarang ni tunggu hari aje saya akan umumkan pemenangnye...tapi sebelum tu saya akan bust spot check..heheh sama ada semua orang buat syarat2 yang telah saya tetapkan dalam give away entry ni..kalau tak menepati syarat2 nya saya tak akan kira ye..kecuali untuk yg bukan blogger punya account diberi kelebihan sikit tak payah jadi follower tapi mestilah letak bloglist atau pun website nama saya kat blog diaorang..hehehe

oli said...

disebabkan saya takut saya tak menepati syarat (syarat no 2 tu)...so saya pun copy & paste komen saya kat entry contest saya untuk dibubuh kat sini:

Komen tentang tuan punya blog
saya baru mengenalinya tak sampai seminggu melalui hexagon beliau... saya suka dengan karya hasil tangannya [ikhlas]...saya juga sangat kagum dengan bakat beliau...beliau pandai kontrol jarum dan mesin jahit [ni pun ikhlas sebab bagi saya ia bukan perkara yang mudah...saya baru nak jahit, jarum mesin jahit sudah patah...]...saya sentiasa berangan-angan boleh jadi seperti beliau...boleh jahit apa-apa saja...

maklang said...

Fida,

Dah komen, dah letak kat blog list ( ni kat jahitanmaklang.blogspot.com) dan dah jadi follower...cukup dah kan...he..he..

MaMa DhiYYa said...

toot..toot..toot...
tumpang lalu k.fida....
sangat jatuh cinta dengan bunny quilt tuh.. jeles tengok applique yg cantik tuh jugak tapi..bila sendiri buat.. tak halus la... huhuhu..

anjung kraf said...

da buh kat en3 n dah wat link...da msk bloglist jgk...

Yati said...

Ngintai lagi ari ni... :)

anjung kraf said...

hai ...dtg lg...sk la tgk blog ni...ssh x buat quilting?liza br je blajar2 gn mesin jait...yg simple2 blh la sket2, slow2...

anjung kraf said...

oh terlupa lak...happy belated birthday...all the best wishes to you...

mila said...

salam tuan blog..
nak coba jugaklah..
manatau kot2 rezeki..

anjung kraf said...

hai...
dtg lg...

mila said...

salam akak, saya dah buat semua syaratnya..jemput la melawat ye..

naufalakifmila.blogspot.com/2009/05/birthday-give-awat.html

harap2 ada la rezeki saya ye..

salam kenal akak..

mila said...

saya lagi...

hai semua yang join give away..salam kenal..

saya join ni untuk dapat ramai kawan gak...

mila said...

akak ni kreative la.. syoknya.. teringin nak menjahit..

mila said...

hai liza anjung kraf..

join gak ye..

ari tu awak yang buat give away tp saya x menang pon..

try yang ni plak kot my rezeki kan..

mila said...

harap2 sempat lagi la untuk saya menangkan..

mila said...

nak pulon betul2 nih..

mila said...

tarikh tutup esokkan..betul tak??

mila said...

usha tangga kejayaan...

mila said...

salam saya muncul lagi...

mila said...

nak komen..nak komen..lagi...
nak menang..nak menang jugak...

mila said...

dah menjelajah blog mamaalicia nih..mmg kretip la...memeleh ayaq liuq tgokk..cantik2 belaka..

mila said...

alamak silap la mummy alicia la..sowy!
memandai ja tukaq nama orang..maap le..

ainaa said...

hi faridah..cik ainaa dtg lg..jenguk2 umah awk ni..benar nya tk sbr tggu esk..hehe..

ainaa said...

rindu la kat X Stitch..keke..ada makna tu...

umi_e said...

salam fida dan semua... kak e terperanjat gak tengok2 komen daripada 45 terus melonjat jadi 60 :D sebab ingatkan banyak penyertaan :p

* mila... kalau reseki tidak ke mana :) Semoga mila akan berjaya kali ini - usaha tangga jaya!

MaMa DhiYYa said...

already buy crosstich magazine.. tunggu menang giveaway jer lagi nak start ;p
hehehee =)

anjung kraf said...

ai..liza dtg lg...leh comment lg kan?

anjung kraf said...

liza comment lg...hehe nk tambah peluang...

anjung kraf said...

owh pemilik blog ungu ...bgla liza menang...

anjung kraf said...

liza nk memng2...lalala...

anjung kraf said...

hrp2 cik faridah leh add link lixza jg....

anjung kraf said...

kwn2 lzin jmpt la ke blog liza...

mila said...

selamat pagi semua... mila inthe house.

mila said...

selamat pagi semua... mila inthe house.

mila said...

nak komen lagii...

mila said...

hai umi_e... tu ar, mintak2 ada rejeki...amin..

mila said...

hi liza..amboi semangat aihh, pepagi lagi dah masyukk..

mila said...

hurm...ujan la kat penang pagi ni.. syok ja kalau boleh tidok..tp ari ni kena keja la pulak..

mila said...

a'ah la akak link saya jugak ye...tq..:)

mila said...

nak merepek apa ntah kat umah akak nih..

mila said...

happy bcoz birthday give away...

mila said...

*****My Sewing Room*****
*******@*@*****@*@*******
******@*****@*****@*******
******@***mummy***@*******
*******@**alicia*@*******
********@*norman@********
*********@*****@**********
**********@***@*********
************@***********
***Birthday give away***

mila said...

alamak luv yang herot-petot pulak..

mila said...

emm.. contest ni abis kul bape aa??

mila said...

alamak...x tau nak komen apa dh nie...

mila said...

whooo..dah lebih 80 komen nih..

mila said...

ada ke harapan nak meneng...

mila said...

akak..pilih la saya jd pemenang yek... komen banyak nih..

mila said...

x dapat bnyk hadiah satu pon jd la...

mila said...

nak hadiah yang no dua tu boleh..??

mila said...

nak pasyan jd pemenang nih...

Yati said...

Wah, banyaknya mila bagi komen. Sabor, kalau dah rezeki, tak ke mana.

mila said...

time kaceh..time kaceh sbb beri peluang saya menang... ;)
(sila tahan jangan muntah dulu ye..)

mila said...

kepada semua2 yang masyuk.. harap bersabar dengan statement berani mati saya ni ye..

mila said...

tp tak pe jangan riso sbb saya ble komen spai kul 1 jerk..

mila said...

peh tu dah nak balik...

mila said...

saya komen bebanyak bukannya apa..

mila said...

cuma nak pastikan yang saya akan jd pemenang..

mila said...

kak faridah.. jangan juling na baca komen saya yang macam sampah nie ye..

mila said...

kak faridah.. jangan lupo nama den M.I.L.A..

mila said...

ha.. dah nak seratus la...

mila said...

nak omen sampai seratos lah...

mila said...

sudah hampir la..kak faridah.. jangan lupo tau...
pilihla aku jadi pacar mu..
ehh..jd pemenang mu...
yang pasti akan tggal bnyk komen..

mila said...

PASTI JUARA......
okey bye dah nak balik nih...
hari senin nanti saya mai balik umah akak nak tgok...

SIAPA YANG KENA....

Good Luck...

ASSALAMUALAIKUM...

umi_e said...

hari ini penyertaan dah ditutup ;)

* kak e penutup komenlah ya - untuk hari ini :D

Idayu said...

rasanya dah tutup ye..terlambatla.tp mana pemenangnya.??