Tuesday, July 28, 2009

Hexy game...





Tadi aku chat dengan Kak Dee cerita pasal hexy game yg kami nak main tu...yelah kena confirmlah kan betul2 takut nanti tersalah buat..hehehe...

So lepas cerita dengan dia pasal size dan kaler semua...aku pun cuba2 lah buat...cam mana kak dee betul tak ni?..ukuran dah betul flat to flat 2" ...

betul cakap kak dee kalau letak kaler kuning dekat setiap kaler yg dipilih nampak timbul bunga tu..kalau semua kaler merah tak nampak macam bunga..heheh...

actually belum start lagi game ni..tak tau bila kak balkhis nak umum kan....takpe nanti kalau kata nama kak dee naik maka dah siap satu kuntum bunga hexy untuk kak dee.. hehehe

Posted by Picasa

3 comments:

DiahRothman said...

Perrrrrfect Fida! Excellent work. Geram nyer merah tu, suka ngan merah, kena ngan kuning ada spot merah juga, lovely!

shima said...

wah fida bukak2 internet tengok fida punya blog terbeliak mata k shima.. dari mengantuk terus segar...merahnya mak ngah... cantik... template tu buat sendiri ke atau beli kat sinun..

mama alicianorman said...

faridah to kak dee :- thank you kak dee...tulah fida pun cam kenan aja ngan merah tu..hehehe....


faridah to kak shima :- heheh jangan terbeliak sangat takut tak boleh nak balik ke normal..nanti lari pakwe...hehehe..

tahnks shima...template tu fida print dari blog hexagon quilt along...dia ada template free untuk di print...2" punya template..pergi kat blog fida cari blog "The Great Hexagon Quilt- Along" punya blog dan cari kat side bar dia sebelah kanan ..kat situ ada diberikan template website utk diprint..