Tuesday, July 28, 2009

Quilt stuff dari USA

Wahhh..lama betul aku berhibanating yeee....heheh. Ok now aku dah dekat 2 minggu balik Malaysia. Baru hari ni rasa macam nak update blog...sebelum ni masuk blog kawan2 aja.
Ok kat sini aku ada nak share sikit gambar barang yg aku beli masa aku disana. Antaranye adalah
Kain American cotton ni...memang murah betul kain ni kat sana. Nak plak ada sale...aku beli semuanye satu yard. kat sana satu yard baru 4 dolar kali dengan duit malaysia 3.5 baru 14 ringgit. sooo aku pun borong lah kan..heheh. kalau dekat CP memang mahal semua american cotton dia....satu meter aja ada yg 50 ringgit dan yg paling mahal kalau tak silap aku ada yang 60 ringgit ( satu yard lebih kurang satu meter kalau tak silap aku lah)...mahal kan...jauhhhhh beza dengan yg aku beli kat us tu....
Ni plak quilter's pin...memang tengah sale...ada 500 batang dalam tu...aku tak ingat berapa harga dia..tapi memang murah...
Ni plak hexy template...template plastik...erm...dah beli rasa cam membazir plak..sebab nye boleh print paper punya aje kat komputer...huhu...takpe boleh buat collection..hheheh

Yang ni plak basting needle..yelah biasanya aku baste aku punya quilt dengan benang selain dari pakai spray glue tu......

Yang ni plak quilt glove untuk pakai masa nak quilt all the layers yang dah di sandwich tu..kan ke berat masa nak jahit tu...tangan plak licin..kalau pakai glove senang sikit...

Yang ni rounded dresden template...aku memang dah lama mengidam ni...nak plak ada sale aku beli lah..heheh

dan yang ini pointed dresden template..

Yang ni ruler kecik2..senang nak buat garisan kalau ada easy teknik untuk buat triangle nanti...
yang ni plak chaco liner...untuk orang yg menjahit baju oklah ni..senang nak buat pola kat kain...

yang ni suction cup untuk aku suc kat template dresden aku tu..heheh kan ke template tu plastic..ha senang lah nanti aku..

yang ni pun sama juga..tapi maybe yang ni aku gunakan untuk suc aku punya ruler..heheh senang tak lari2 ruller aku nanti masa potong kain...

Ok semua barang2 kat atas tu aku beli kat Joann Fabric and craft store.....tapi aku hanya terkilan sikit sebab tak sempat pergi lagi satu craft store ...takpe lain kali lah...hubby cakap maybe next year balik lagi...kawan dia nak kawin kat California...

Posted by Picasa

3 comments:

naiz said...

wahh besnyee...byk soping. nak2 bende2 yg kiter memang suke. projek besar lepas nie. he..he.he..

shima said...

fida... bestnya dapat kain murah.. next year boleh beli banyak lagi lepas tu buat sale kat sini... mesti k shima beli punya...

Akmal said...

lamanya fida tak bersiaran kan..mesti seronok holiday ke chicago..sempat baca posting fida cuma tak sempat nak comment sbb sy bz sgt kebelakangan ni.
byk btul fida borong kat us. complete sume tools utk quilting. mesti bersemangat kan nak hasilkan quilt baru,best best..