Saturday, November 14, 2009

Update BOM

Salam semua....wah rancak korang berborak ye :)..alhamdulillah.....makna nye ada masing2 punya cadangan..ok fida setuju dengan cadangan cik kema....

So disini fida nak bagitau lah apa yg nak kena buat dengan BOM kita ni :-

1. Para peserta tolong bagitau saya apa kaler yg diaorang nak nanti saya akan update dan letak nama berserta dengan kaler yg dah dipilih disebelah sidebar saya ni...so senang nak pantau. Yang penting kaler putih diperlukan untuk background setiap block baru nampak timbul pattern dan juga kaler yg dah dipilih.. :) Saya cadang kan kita pakai 3 kaler :-
1 . putih
2 . kaler pilihan
3 . kaler pilihan

2. Saya akan buat cabutan apabila kita dah nak start main siapa yg akan dapat no berapa dan block apa dia nak kena buat. Contohnye katakanlah..dalam bulan Januari Saya dapat no 1 dan block yang saya kena buat adalah block no 1 dan cik kema dapat no 2 block yg cik kema kena buat adalah block no 2 begitulah seterusnya sehingga block 12. Dan bila dah siap semua org kena hantar pada peserta pertama ini let say pada hari isnin minggu terakhir dalam bulan tersebut. Peserta pertama ini akan menerima 12 block yg berlainan dan dah boleh start buat quilt :) Jangan risau kalau tak paham nanti saya akan bagitau setiap bulan giliran siapa dan block apa dia kena buat...so tak keliru.

3. Cara penghantaran saya cadangkan pakai pos ekspress tu, yg envelop kecik tu..tak mahal sangat baru 3.50 kan?..

4. Tolong update blog supaya senang saya nak pantau siapa dah pos dan penerima dah terima parcel.

Ok apa lagi ehh?..kawan2 tolong saya...kalau ada yg nak tambah2 atau tak kena ke boleh bagitau saya..huhu..apa punya kepala (tokey) ni tak tau buat kerja ka..hahahahahah



14 comments:

kukaKUKA said...

sis, nak tanye, katelah bulan 1 ni kaler merah kan..cth kalau kaler 1=putih, kaler 2= merah, kaler 3=kuning(bunga2 merah)..boleh la kan?asalkan ada kaler merah kan? hehe..

mama alicianorman said...

yes kuka i think boleh kot...janji ada kaler merah...

Mrs. Fedex said...

fida..
mus nyer kaler..
putih, merah & pink..
tq.. ekekekeke..

My Rayyan said...

wah wah wah tu awai ok cik mus!

cik kema nak warna
1. Putih
2. Pink
3. Coklat

yeahhhhhh! tenkiu fida

kukaKUKA said...

ooo..kene pilih 3 kaler ek..hhihih..ingt kot pilih tema je..
ok kalau mcm tu, saye nak pilih kaler

1) putih
2) coklat
3) hijau epal

:D

My Rayyan said...

waaaaaaaaaaaa lawo2 okey warna2 yg dipilih.

cik mus--> matamu itiew dah xnpmk warna lain ka lalalala

kukakuka --> chantek2..cik kema suker warna tu

xsabo nak tgk warna2 lain laks

Mrs. Fedex said...

hehehe.. nan ado..
mata cik mus sedia merah.. ekekekeke..

kukaKUKA said...

hhhih..tah papo je saye punye combination kaler tu...dah rambang mata nak pilih kaler...harap2 cantik la combi tu.. :D

cik mus & cik kema..jom la kite tuka link..

DiahRothman said...

Salam semua, KD nak pilih warna:
Putih, biru & turquoise.... please!

mama alicianorman said...

wahhh bagus dah ada yg confirm warna..:)..cantik2 semua punya kaler....ok fida plak nak pilih kaler

1. Putih
2. merah
3. kuning

heheh kupilih kaler warm lagi tu...apa nak jadi nanti tak tau...ta sabar nak tengok bila semua dah siap..heheheh

FAWA said...

ha semua org dah pilih kala masaing2 ya........hi hi..emmm cam tu fawa nak pilih warna putih / pink / biru la...hi hi

kukaKUKA said...

chop chop chop...saye nak tuka kaler la..huhuh...takpe kan kak fida..ni kaler nye

1)putih
2)purple
3)biru

hihih..sori2... :D tibe2 tuka fikiran..

Hani said...

putih
pink
hijau

hehehe boleh kan..
kurang faham mcm mana cara nak pembahagina ni.. tp takpe.. maybe da sampai masanya mesti faham cara fida aturkan.. tq fida

Hobby Mummy said...

Fida kak maz nak colour
1) putih
2) brown
3) Turquoise