Friday, March 27, 2009

For sale...



Another laptop sleeve..heheh dah teruja dah ni..nampak gaya quilt aku tergendala lah macam ni..hahaha...

ok this one aku nak jual..sapa nak email aku..heheh. Siapa cepat dia dapat...

RM 40.00 tak termasuk postage..




Posted by Picasa

Wednesday, March 25, 2009

50% done...



50% dah siap....tinggal nak buat embroidery aje kat muka nye..lepas tu dah boleh bagi dah. Baby dah lahir dah hari Selasa 24/3...tapi selimut tak siap lagi..heheh :)




Posted by Picasa

Tuesday, March 24, 2009

Laptop Sleeve...heheheh


kah kah kah...nasib baik zila tegur baru aku perasa apa yg aku tulis tajuk entry aku hari ni...kah kah kaha...... ni tajuk yg aku tulis sebelum aku betulkan.... "LAPOP SLEAVE"..hahahahahah...so funny...

Yes finally..heheh...selama ni aku dok admired aje dekat Tini Snazzynsuch ..tapi sekarang aku proud dengan diri aku sendiri sebab berjaya juga akhirnye menyiapkan laptop sleeve ni..heheh senyum sampai lubang telinga...hahaha...*ketawa jahat sikit ni*.. :)





Posted by Picasa

Saturday, March 21, 2009

Finally..tote bag is mine...heheh



Finally..heheh...aku tau orang lain dah terer buat simple tote ni, tapi aku baru terhegeh nak buat. Orang lain dah naik peringkat pro aku baru nak merangkak...kkekek...

Takpelah janji aku berjaya juga hasilkan tote bag ni. Dah lama nak belajar dan nak buat tapi baru hari ni terlaksana...just simple aje. Takde poket takde apa...





Posted by Picasa

Thursday, March 19, 2009

another projek..


Semalam buat block bird ni....ingat nak buat wall hanging, tapi nak kena siapkan lagi 3 block...rasa macam nak campur dengan block flower yang aku dok buat ituhari....hmm tengoklah macam mana...

Ohhh bunny quilt also in the progress...semalam dah siap jahit top stitch..heheh..tak jadi nak applique..rasa cam lambat..takut tak sempat nak bagi kat baby baru nanti...
Korang kalau buat projek ada sampai jadi macam ni tak?...hehe...aku kalau tak bersepah tak sah..habis semua aku keluarkan hanya nak buat satu projek....
Sampai ke lantai aku buat kerja...bukan takde meja..tapi entah lah macam selesa buat atas lantai...memang dari dulu lagi..kalau buat kerja sekolah pun suka melepek atas lantai...heheheh


Posted by Picasa

Tuesday, March 17, 2009

Baby quilt



Ha nilah projek yang aku tengah siapkan..baby bunny quilt untuk kakak ipar aku...Dia dijangka bersalin minggu depan..harap2 aku sempat siapkan. Kali ni aku buat dark purple plak....mula2 nak buat kaler biru sebab dia cakap baby dia lelaki.

Tapi aku decide nak buat purple sebab mana lah tau...kot2 doktor salah ramalan...heheh. Aku nak kena siapkan satu lagi bunny block, lepastu aku nak kena jahit plak...maybe this time aku jahit blind stitch kot untuk applique tu. Yg lepas aku buat top stitch...

Insyallah dah siap nanti aku upload lagi ehhh...:)

Posted by Picasa

Maya's give away

Wow...itu aje yg dapat aku cakap....heheh...Maya memang very talented person...semua dia punya craft cantik2...bukan itu aje.....dia juga pemurah sebab bagi tutorial dalam blog dia cam mana nak buat dress "dahlia" dan juga "peasant blouse"...dua2 aku dah cuba buat..dan hasilnye memang mengagumkan. Thanks so much Maya sebab begitu baik hati....

So Maya sekarang ni tengah buat give away ni, so kepada sesapa yg nak dapat giveaway ni silalah pergi ke blog Maya . Mudah-mudahan rezeki anda kali ni...hehehe








Award

Maaf lama menyepi..heheh ada projek sebenarnye sebab tu sepi aje blog ni. Ni pun sebab nak update award yg dapat ni...

Terima kasih kepada kak pah sebab bagi award ni...

Dan terima kasih juga kepada Kak Niena yg merupa org kedua bagi aku award ni.....

Ok ini adalah rulesnye..:-

1. Place the award logo on your blog. (Done)

2. Nominate 10 other blogs which show "Attitude and/or Gratitude". (tak tau nak kasi kat sapa lagi sebab semua nye dah dapat dari org lain...kiranye aku pun sama bagi kat you all lah..heheh on behalf..hahah)

3. Link to the nominees on your blog post. (tak kasi cam mana nak link?..heheh tapi aku ada juga mengikuti blog derang ni...kita kawan kan????)

4. Comment on their blog that you have nominated them. (comment yg lain ajelah...tak leh nak komen kata kasi award..hehe)

5. Share the love and link to the person who nominated you. (Done...thanks kak niena dan kak pah..)

So maaf tak tau nak kasi kat sapa....kepada sesapa yg datang menjenguk blog ni silalah ambik award ni ye....aku suka buat kawan....heheh....selalu2 lah jenguk kesini...lagi ramai lagi best....:)






Wednesday, March 4, 2009

Tea pot cover


Aku dah beli kit ni dah lama, baru hari ni dapat siapkan..heheh. Banyak sangat projek ....first time buat so tak berapa nak cantik lagi..still kena belajar lagi ....

So kat bawah ni adalah gambarnye...heheh

Ni tea pot sebelum ditutup


Ni plak selepas ditutup....



Dan ini plak adalah ownernye...heheh..aku bagi kat maid aku...happy betul dia....
Lepas ni nak praktis lagi banyak2..heheh ada sesap yg nak tempah?..hahahah

Posted by Picasa