Thursday, April 30, 2009

Hani's Give Away stuff


Happy belated birthday Hany..may Allah bless you and your family. I hope it's not to late to participate is this give away. The give away look so yummy that makes me want to join too..heheh...
so for those out there who did not see this give away yet..please go to this Website .
I hope I can win..heheh..ok Hani take care..



Tuesday, April 28, 2009

WIP





Basting top quilt



Quilting in the ditch



Kalau dapat longarm bsetnye..heheh



Cantik tak?...sayang plak nak bagi kat org..heheh..takpe nanti buat lagi ...

Sekarang ni aku tengah bertungkus lumus nak siapkan quilt ni..dah siap nanti aku tunjukkan lagi ye.. :)

Posted by Picasa

Thursday, April 23, 2009

Bunny quilt done...



My bunny quilt is done...finally!!!....waduh sungguh lama ku mengambil masa untuk siapkan yg ini...ada kot dekat sebulan..hehehe ke dah lebih...

Takpelah..now aku dah siapkan dan dah boleh bagi kat anak sedara aku...aku harap tak kesejukan lagilah dia..heheh..sejuk apa bulan pansa2 ni...hmm





Posted by Picasa

Tuesday, April 21, 2009

Sampler blocks..



Guest what I want to do with this?..heheh Zila should know..heehehe
sorry takde hadiah kalau betul..saje2 je.. aku sekarang ni tengah nak basting bunny quilt lepas tu dah boleh quilt dah...

lama betul aku masa nak siapkan baby quilt tu...banyak sangat nak disiapkan...


Posted by Picasa

Thursday, April 16, 2009

Onother crosstich quilt



Here is another crosstich quilt yang tergendala....errmmm..rasanye aku nak kena siapkan jugaklah..tapi tulah..banyak sangat nak buat..yang mana satu nak buat dulu ni?..hahahah...tamak haloba betui minah sorang nikan...heheheh






Posted by Picasa

Projek tergendala...



Antara projek aku yg dah lama tergendala...ini adalah cadar crosstich yang aku dah lama tak usik sejak 8 tahun yang lepas. Mak mertua aku bagi kat aku..dia beli dekat US....ianya adalah macam quilt juga tapi kita kena jahit crosstich dan dah lepas habis jahit semua crosstich tu kena basting dan backing lepas tu quilt ikut pattern yg memang dah ada kat kain tu...

Ermm..bila lah nak siap ni..sebab bila dah siap cantik tau...heheh so tengok ajelah gambar kat bawah ni...




Oppsss abaikan budak kecik tu...dia memang noughty sikit..heheh jeles betul dia bila nampak aku bentang kan kain ni atas lantai..terus dia tidur...


Amacam?...cantikkan...erm..ada lagi satu yg aku dah start buat juga..tapi sama juga dengan yg ni...tak juga siap...hehehe..nanti aku tunjuk kan gambarnye...




Posted by Picasa

Wednesday, April 15, 2009

Hexagon



Heheheh...jeles kat zila lah ni.....memang dah lama minat nak buat hexagon ni...template pun dah beli...tapi tak juga buat2...tapi bila nampak zila buat dalam blog dia..semangat tu datang balik.

Tapi biar aku cakap kat sini...hanya orang yang betul2 minat aje boleh buat hexagon ni...sebabnye memang leceh sangat....aku pun hampir2 hilang semangat dah..tapi macam senang bila nampak hasilnye...heheh...

Tengoklah nanti samaada nak sambung lagi atau nak stop aje kat sini dulu..nanti smabung lagi lain kali...tengoklah...heheheh

Posted by Picasa