Thursday, July 30, 2009

Maklang's Give Away



Wahhhhh..lagi dan lagi dan lagi...give away...heheh. Kali ini adalah dari Jahitan Maklang & Ribbon Chanteq plak...tengok aje gambar kat atas tu..mana hati tak tertawan...hehehh.
Ok kepada semua bloggers Malaysia, maklang menjemput anda semua untuk menyertai give away...syarat2 nya adalah seperti dibawah.. :-
1. Semua pembaca dari Malaysia boleh menyertai peraduan Giveaway ini. Anda hendaklah menjadi follower dalam blog Jahitan Maklang dan juga Blog Ribbon Chanteq.
2. Anda hendaklah membuat satu catatan mengenai posting ini didalam blog anda. Letakkan gambar RE di atas dan ceritakan mengenai blog Jahitan Maklang dan Blog ribbon Chanteq di dalam blog anda.
3. Anda hendaklah meletakkan Blog Jahitan Maklang dan Ribbon Chanteq dalam link anda.
4. Tinggalkan komen anda didalam blog Jahitan Maklang sahaja.
5. Pilihan akan dibuat secara undian. Walau bagaimana pun, penyertaan paling kreatif akan mendapat hadiah misteri.
6. Tarikh tutup penyertaan ini adalah pada 14hb August 2009.
Hmmm...aku nak buat komen apa ya tentang jahitan maklang dan ribbon chanteq ni?...yang aku tahu....jahitan maklang memang menawan hati...bukan setakat aku sahaja...kakak aku yg tengok blog maklang pun tertawan...sanggup dia suruh aku belikan kit jahitan sebab dia nak jahit...memandang kan aku dah beli kit yg aku rasa ku nak buat suatu hari tapi tak terbuat2 sampai sekarang , so aku akan bagi pada dia aja....hehehe.
Tentang ribbon chanteq plak..aku pun tak tahu nak cerita apa...yg paling saku suka..semua kaler ribbon yg maklang pilih semuanya cantik2 dan memang sungguh2 cantik..heheh. Aku paling berkenan kusyen wedding gift tu....tersangatlahhhhh cantik...suatu hari aku nak tempah tu untuk somebody...maybe adik aku..hehehe.
Oklah kawan2..apa lagi jemputlah kesana dan sertailah peraduan ni...kalau rezeki menyebelahi anda menang lah ...tapi yg pasti aku nak juga...heheheh

The Spinningspool Shoppe Merdeka Give Away

Ok kali ni entry pasal give away lagi...wah banyak sungguh give away dia...heheheh. Teruja betul nak dapat ni.

Spinningspool Shoppe ni ada jual macam2 kain cotton dan juga sewing pattern . So kepada semua crafter kat luar sana, marilah kita beramai-ramai memeriahkan dunia craft ini dan membantu sesama kawan dengan memberi sokongan kepada spinningspool shoppe ..kalau rasa malas nak keluar dan beratur untuk membeli kain diluar sana...hanya dengan sekali klik aja kat spinning spool ni..barang yang anda order akan sampai depan rumah anda..hehehe...promosi jangan tak promosi...

Ok ini diantara give away yg akan anda terima dari spinningspool-shoppe


4 Quilter's Collectibles Patterns

1 Funky Hearts ribbon (2.7 metres)

1 Floral ribbon (2.7 metres)

3 vintage buttons2 green flip-flop buttons


L-R100% cotton1 yard of Cherry Jubilee design

29 inches of white paisley design

1 yard of small red floral design

and

2 1/2 yards of Cranston Village Home Decor V.I.P print100 % cotton



So kawan2 marilah semua ke Spinningspool-shoppe .


Cik As Give Away...

Semalam buka email dapat jemputan dari Cik As untuk menjoin kan diri dalam give awaynye....heheh..rasanye dah kali kedua masuk give away dia...yg pertama tak menang..tapi disebab kan gila dengan bag dan design yg cantik terus order....

Kali ni nak cuba nasib lagi lah..untung sabut timbul untung batu tenggelam lah nampaknye...yg mana satu nak?..hahahha mestilah untung sabut kan?..heheheh


Ok apa lagi yg ditunggu kawan2..marilah kita semua join give away ini...hmm tapi kan tak pastilah sebab rasa nya mungkin akan dijemput masuk give away ni kot..heheh . takpe sesiapa yg ada blog boleh join sebab senang Cik As nak tengok tentang entry give away...so apa lagi ...join lah kat TOTEBOUTIQUE .
Semoga berjaya kawan2 semua..heheh ...

Wednesday, July 29, 2009

Washing day...



Ok pagi ni aku start the day dengan menghantar Alicia ke sekolah lepastu balik rumah aku basuh semua fat quarters yang aku ada...actually tak semua yang aku basuh..heheh.

Just basuh mana yang nak pakai aja...yelah kan projek hexagon kutu dah nak bermula...so kak balkhis macam mana?..dah siapkan ke semua ?...Hehehe kesian kak balkhis...kak dee cakap dia busy betul sekarang ni...hmm..takpe take your time..kita orang menunggu aje...heehehe

Posted by Picasa

Tuesday, July 28, 2009

Hexy game...





Tadi aku chat dengan Kak Dee cerita pasal hexy game yg kami nak main tu...yelah kena confirmlah kan betul2 takut nanti tersalah buat..hehehe...

So lepas cerita dengan dia pasal size dan kaler semua...aku pun cuba2 lah buat...cam mana kak dee betul tak ni?..ukuran dah betul flat to flat 2" ...

betul cakap kak dee kalau letak kaler kuning dekat setiap kaler yg dipilih nampak timbul bunga tu..kalau semua kaler merah tak nampak macam bunga..heheh...

actually belum start lagi game ni..tak tau bila kak balkhis nak umum kan....takpe nanti kalau kata nama kak dee naik maka dah siap satu kuntum bunga hexy untuk kak dee.. hehehe

Posted by Picasa

Quilt stuff dari USA

Wahhh..lama betul aku berhibanating yeee....heheh. Ok now aku dah dekat 2 minggu balik Malaysia. Baru hari ni rasa macam nak update blog...sebelum ni masuk blog kawan2 aja.
Ok kat sini aku ada nak share sikit gambar barang yg aku beli masa aku disana. Antaranye adalah
Kain American cotton ni...memang murah betul kain ni kat sana. Nak plak ada sale...aku beli semuanye satu yard. kat sana satu yard baru 4 dolar kali dengan duit malaysia 3.5 baru 14 ringgit. sooo aku pun borong lah kan..heheh. kalau dekat CP memang mahal semua american cotton dia....satu meter aja ada yg 50 ringgit dan yg paling mahal kalau tak silap aku ada yang 60 ringgit ( satu yard lebih kurang satu meter kalau tak silap aku lah)...mahal kan...jauhhhhh beza dengan yg aku beli kat us tu....
Ni plak quilter's pin...memang tengah sale...ada 500 batang dalam tu...aku tak ingat berapa harga dia..tapi memang murah...
Ni plak hexy template...template plastik...erm...dah beli rasa cam membazir plak..sebab nye boleh print paper punya aje kat komputer...huhu...takpe boleh buat collection..hheheh

Yang ni plak basting needle..yelah biasanya aku baste aku punya quilt dengan benang selain dari pakai spray glue tu......

Yang ni plak quilt glove untuk pakai masa nak quilt all the layers yang dah di sandwich tu..kan ke berat masa nak jahit tu...tangan plak licin..kalau pakai glove senang sikit...

Yang ni rounded dresden template...aku memang dah lama mengidam ni...nak plak ada sale aku beli lah..heheh

dan yang ini pointed dresden template..

Yang ni ruler kecik2..senang nak buat garisan kalau ada easy teknik untuk buat triangle nanti...
yang ni plak chaco liner...untuk orang yg menjahit baju oklah ni..senang nak buat pola kat kain...

yang ni suction cup untuk aku suc kat template dresden aku tu..heheh kan ke template tu plastic..ha senang lah nanti aku..

yang ni pun sama juga..tapi maybe yang ni aku gunakan untuk suc aku punya ruler..heheh senang tak lari2 ruller aku nanti masa potong kain...

Ok semua barang2 kat atas tu aku beli kat Joann Fabric and craft store.....tapi aku hanya terkilan sikit sebab tak sempat pergi lagi satu craft store ...takpe lain kali lah...hubby cakap maybe next year balik lagi...kawan dia nak kawin kat California...

Posted by Picasa

Tuesday, July 7, 2009

Salam dari Chicago


Assalamualaikum.....salam dari Chicago....heheh sorry semua sebab dah lama saya tak online. Saya ada kat Chicago sekarang ni, semalam pergi Six Flags . Hari ni balik Wisconsin balik nak pergi Millwaukee nak tengok motor Harley..husband nak pergi museum Harley..yelah diakan peminat motor tu..lagi pun dia pun ada motor Harley Davidson tu...ikut ajelah... :)
So kalau ada sesiapa yg masuk kesini tidak ada apa yg menarik, itu sebabnye saya takde kat rumah....ok..sampai jumpa lagi dilain kali
Saya akan kembali bersiaran lagi 2 minggu. Saya balik Malaysia 18/7 ni.....