Friday, August 28, 2009

Tote bag

Ini Kali kedua aku buat tote bag. Kali ini alhamdulillah aku dah pandai measure dan tahu serba sedikit teknik-tekniknya. Tapi ambik masa satu hari juga lah aku nak buat. Aku start buat semalam lepas sahur sampailah ke petang.

Tapi aku sangat berbangga dengan diri aku sendiri selepas melihat hasilnya. Aku bagi kepada pembantu rumah aku. Seronok betul dia , ketawa sampai ke telinga :).

Tengok ajalah gambar ni happy kan mereka berdua ni. Owh ya lupa nak cakap, anak dara aku pun nak juga tote bag, so pagi tadi aku buatkan lagi satu untuk Alicia. Kali ni memang senang aja, tak sampai setengah hari aku dah siapkan.

Lepas aku dah siapkan bag tu, nampak comel lah plak. Rasa macam tak nak bagi kat dia...heheh.
Inilah bag yang aku bagi kepada pembantu rumah aku tu.

Lepas ni dah boleh buka order, kalau ada sesiapa yg nak order silakan lah.... :)


Friday, August 21, 2009

Merah ang ang!!!!

Assalamualaikum...maaf ye lama gak aku menyepi..heheh. Takde busy apa pun, ada aja kat rumah ni :). Dok mengeram orang kata..LOL.

Oklah tak payah nak merapu banyak, disini aku nak mengambil kesempatan untuk meminta maaf kepada semua umat islam yang menjenguk blog aku ini dan mengucapkan selamat berpuasa. Semoga puasa kita tahun ini diberkati Allah dan semoga kita semua sihat untuk menjalani ibadah puasa dan juga solat terawih Amin....

Ok ni aku tengah nak siapkan hexagon untuk Puan Mus kita..tahniah kepada mus sebab jadi pemenang kedua untuk hexy kali ini. Ok mus minta kaler merah dan juga tampuk putih dibahagian tengah...

Jadi inilah gambaran hexagon untuk Puan mus kita kalau ditengok dari dekat..heheh
Aku dah dapat siapkan 5 kuntum bunga dah....ingat nak siapkan semua hari ni, tapi terpaksa stop kejap sebab jari aku hancur kena cucuk jarum..huhuhu...ganas aku sampai hancur jari.... :(
Dan setakat ini aku dah terima 5 set kuntuman hexagon dari para pemain , still menanti 5 set lagi. Agaknye dalam 3-4 hari lagi sampai lah kot hehehe. Tak sabar2 nak tengok hexagons i tu..hahahahah. Gurau aje kawan2, take your time ye...no hurry...



Tuesday, August 11, 2009

Hexy pertama dari Kak Diah...



Semalam dapat bungkusan ni dari Kak Dee


dan kat dalam nye ada ni..heehehhe, cantik2 sangat kak dee..thank you very much. I like it :)


dan juga ada pin chusion ni...cantik..theme kaler pun biru...


Kak Dee juga bagi bisnes kad dia..cantik...wahh boleh lah pi kelas belajar ngan Kak Dee lepas ni..heheh

Terima kasih banyak2 Kak Dee....Insyaallah maybe lepas ni giliran Kak Dee Plak kot...hehehe

Posted by Picasa

Friday, August 7, 2009

Bunga ku bertambah lagi...



Antara bunga yang sedang berkembang mekar ditaman larangan aku....hehehe




Bila lah nak berrtambah sepuluh kuntum bunga2 ku ini..hehehe

Posted by Picasa

merah itu saga...heheh



Sementara melayan anak2 aku swimming semalam....
dapatlah aku siapkan sikit hexagon ni....aku buat kaler merah..tak tau kenapa naluri tu asyik nak buat kaler merah aja..rasa macam nanti giliran kaler merah plak yg naik lepas aku punya kaler biru..heheh



So ni lah antara aksi-aksi anak2 aku dok swimming semalam...Norman ajak swimming sekali...tapi bendera merah lah plak...kang tak pasal2 jadi laut merah plak kolam tu...hahahahah....

Yang si Alicia ni plak siap dicampak nye sekali baby dia dalam swimming pool tu disuruh nye berenang....heheh


She is noughty girl nowdays.. :) but I still love her...

Posted by Picasa

Thursday, August 6, 2009

Tag dari kak shima



Aku terima tag ni dari Kak Shima terima kasih bebanyak ye....
Rules:You must thank the person who gives you the award.
Copy the logo and place it in your blog.
Link to the person who has nominated you for the award.
Name 7 things about yourself that people might find it interesting.
ok aku nak cerita apa pasal aku ni eh?..rasanya dah cuba buat last tag yg aku terima ..takpe buat lagi kali ni....banyak benda tentang aku ni..heheh (banyak ke?)
1. Aku ni kalau ikut peramah jugaklah kalau kena caranya...tapi kalau tak kena pendiam juga...tapi rasa bayak kepada peramah kot..hehehe
2. aku ni nak kata garang tak juga nak tak garang , garang juga..heheh , tengok keadaan lah. Tapi baik jugaklah...garang sangat nanti takut orang tak nak dekat plak....
3. Ada tanda parut dekat dahi ku...nak tau dari mana datangnye tanda parut ni?..heheh ini kes budak nakal..aku jatuh tingkap tingkat 1 kat rumah kampung ku masa umur lebih kurang 2-3 tahun kot...huhu,...nakal kah aku?
4. Aku ni minat dengan koleksi english style tapi husband tak minat walaupun dia ada darah english..huhu tenggelam ajalah...simpan dalam hati jauh2..yelah nak hias rumah penuh ngan english style kang husband tak masuk rumah...hahahah...yelah semua penuh dengan rose aja....
5. Suka menjahit tapi takut tak menjadi....so tengok ajalah org dok jahit baju cantik2..heheh
6. suka berangan...yg ni memang tak boleh buat apa...hahaha...memang dari dulu...
7. macam kak dee juga...kalau diberi pilihan antara memasak dengan mengemas...aku lebih suka mengemas dari memasak..hahaha...tapi tak bermakna aku tak pandai masak..cuma lebih gemar baking dari cooking..heheheh

Ok kepada sesiapa yg sudi ambik tag ni silakanlah ye...saya tak padai nak tag2 org ni..heheh


Wednesday, August 5, 2009

Nak tunjuk sikit...heeheh ( kes tak tau nak letak tajuk...hahahah)



Ni ha nak tunjuk sket perkembangan hexy aku..heheh. Tapi sebelum tu nak tunjuk buku hexagon yg aku beli dekat CP. Banyak betul idea2 kat dalam tu yg boleh diguna pakai dan cantik2 plak tu...tak rugi beli walaupun mahal..huhuhu.



Ok ni plak adalah 3 kuntum bunga larangan aku ..heheh. ni semua kaler yg dah dipilih olerh peserta kutu hexagon..PINK, BLUE dan RED



Yang ni plak gambar dari dekat..cantik jugak kaler pink ni ye bila dah gabung kan dengan kaler kuning tu...ermm..sapa lah yg bertuah nak dapat ni..heheh.



Yang ni untuk theme kaler biru lah...

Yang merah tak letak lah plak sebab dah letak sebelum ni...tapi tak semua nanti akan dapat design yg sama mungkin lain2 tapi theme kaler tak lari... :)..

Posted by Picasa

Saturday, August 1, 2009

I'm the lucky girl....yessssss


yeaaayyyyyy...aku orang pertama....org pertama untuk apa?..heheh untuk kutu hexy game lah....cayalah....
harap2 aku punya semangat ni tak tergendala ditengah jalan..heheheh
ok nak start buat dah....