Saturday, September 26, 2009

My big quilt

Aiii..heheh salam semua...lama betul kan aku tak upadate blog? takde apa sangat..projek pun banyak yg tak berjalan ..so dari membiarkan blog aku kesunyian,

aku nak share gambar quilt yg aku pernah buat...













Posted by Picasa

Friday, September 4, 2009

3rd hexy...

Ok..penerima hexy ke-3 adalah Cik Kema. Kali ini tidak dibuat cabutan , sebaliknye kami semua sepakat nak bagi aja pada cik kema memandangkan dia sekarang tengah sibuk menjaga baby rayyan yang disahkan positif H1N1. Tapi alhamdulillah baby rayyan dah beransur sembuh. semoga baby rayyan sihat seperti sediakala.

Ok hari ni hujan lagi pagi tadi...lebatlah jugak.....so selepas seharian aku dok buat tote bag aja semalam sampai berpinar-pinar mata, jadi aku tukar projek plak hari ni. Aku buat hexy untuk cik kema...

Harap2 dapatlah kot jadi penghantar no 1 kot kak dee ye?..hahahah......

dalam proses...cantik juga kaler merah dengan pink di tengah...

baru dapat 2..cam mana nak jadi penghantar no 1 ni?..heheh






Thursday, September 3, 2009

Tote bag berzip.....

Nampaknye kegilaan aku untuk membuat Tote bag semakin menjadi-jadi pulak nampaknye..heheh. Dah cuba sekali menjadi nak cuba buat lagi dengan lebih baik....yes aku suka..heheh.


Kali ketiga aku buat Tote bag semakin menampak kan hasil yang membanggakan diri aku sendiri..hahahah...masuk bakul angkat sendiri..tak peduli nak juga cakap sendiri masuk bakul angkat sendiri..heheh.


Yes kali ini aku dah pandai buat Tote bag dengan zip nye sekali...yelah kalaupakai butang still ada lubang dok ternganga juga , lebih baik aku letak zip terus , susah barang nak terkeluar atau pun susah orang tangan panjang nak menyeluk bag tanpa kita sedari...hehehe.


OK jamu-jamu lah mata anda dengan hasil saya kat bawah ni ye.....




OK inilah hasilnye...tote bag dengan zip...




Inilah rupa zipnye dari pandangan dekat sikit....
Ini rupa didalamnye.....
Gambar zip sepenuhnye....
Sekali lagi nak tayang tote bag aku ni...heheheh


Tuesday, September 1, 2009

Dah siap dan sedia untuk di poslaju kan..heheh



OK hexagon kedua ni adalah kepunyaan Musliha...dah siap dah dan ready untuk diposkan. Insyaallah dalam minggu ni juga. Akhirnya dapat juga aku siapkan...

Nampak cantik plak pilihan cik mus kita bila dia cakap nak kaler merah untuk bunga dan putih untuk tampuk bunga nye....heheh...takpe next time plak...ye tak Kak dee...ada lagikan lepas habis kutu untuk kali ni?...



Posted by Picasa