Wednesday, August 25, 2010

B.O.M August untuk Cik Kema...

Salam semua....baru sahaja selesai menjahit B.O.M untuk Cik Kema . Tema Cik Kema adalah White , Pink and Brown...pasni nak melawat pejabat pos kejap :-). Harap Cik Kema happy dengan hasil jahitannya. Yang funny nya Cik Kema jugak dah hantarkan B.O.M kepada saya dengan design yg sama...kebetulan plak ekk...hehehe..

Ok saya harap yg lain jugak telah menerima B.O.M masing-masing.... saya pun dah tak tau nak cakap apa lagi...saya rasa masih ada peserta yg telah lepas masih belum menerima sepenuhnya block masing2. dengan rendah hati minta maaf banyak2 sangat diatas segala kesulitan...Saya dah bagi peringatan dan juga dah minta masing2 berkerjasama. So terpulang lah pada diri masing2 untuk menyiapkan tugasan masing2 dan menghantarkan kepada penerima2 block of the month ini.

Ini juga merupa kali terakhir saya menganjurkan benda macam ni...leceh nak handle benda ni semua kalau ada yg tak bagi kerjasama.... saya akan update block yg saya telah terima awal dari kawan2 yg lain...saya dah terima 2 block....terima kasih kepada yg menghantar awal kepada saya.


Tuesday, June 1, 2010

B.O.M bulan Jun dan July untuk kak pah dan kak dee

Dapat siapkan 2 block sekali gus..block untuk kak pah bulan 6 ni dan block untuk kak dee bulan 7....aku akan berada di State selama 2 bulan so takut tak sempat..buat siap2...harap kak pah dan kak dee akan berpuas hati dengan kaler dan juga hasil jahitan dari aku yg tak seberapa ni... :)


Happy sewing people...

Block May untuk kak dee


Block April untuk kak pah





Tuesday, May 25, 2010

B.O.M bulan Mei untuk FAWA


OK dah siap untuk FAWA punya tinggal nak pos aja..harap FAWA suka dengan colour combination ni.....dan fida juga nak minta maaf kalau tak perfect...susah plak kali ni nak join point tu bagi sama..hehe..

Lepas ni nak siapkan untuk kak pah plak...harap dapat siapkan sebelum pergi US lagi seminggu lebih aja..huhu...


Friday, May 14, 2010

PERHATIAN KEPADA SEMUA PEMAIN BOM

salam semua...semoga hari anda berjalan dengan lancar dan takda masaalah...

peringatan kepada semua pemain BOM 2010...apa cerita kita semua???????....senyap aja....masih berminat nak main atau dah kehilangan semangat????????

Penerima untuk bulan April hanya terima 4 block sahaja daripada 12 block. Saya berharap sangat-sangat kalaulah tak boleh nak siapkan atau pun ada masaalah yg tak dapat nak dielakkan daripada menyiapkan block untuk setiap bulan, silalah berhubung dengan penerima dan bagitau dia so taklah dia tertunggu2 .....

Harap sangat semua pemain beri kerjasama....kalau projek lain boleh disiapkan kenapa BOM tak boleh kan?????



Sunday, May 2, 2010

BOM untuk kak Aton


Aku dah buat post pasal BOM ni februari 10 dan dah hantar ke kak Aton..rasanya dia dah terima. So kepada kawan2 yg lain please update blog and deliver your BOM to kak Aton...thank you...



Monday, April 5, 2010

Beautiful blogger Award

Salam semua...maaf lah sebab dah lama tak update blog ni :)

Apa cerita semua kawan BOM???..masing dah siapkan block masing2 dan dah hantar ke penerima2 block Ke????....senyap aja kan....harap masing2 tau lah tugas masing dan hantar kan kepada kawan2 kita semua on time supaya kawan2 kita tu tak tertunggu-tunggu depan pintu menanti kan abang posmen :)

OKlah...cerita kali ni nak cakap pasal award ni ha.....terima kasih bebanyak kak shima dan kak pah sebab sudi bagi award ni....apalah sangat ngan blog dan fida ni sampai dapat beautiful blogger...hahahah...anyway still nak cakap tq... :)

Kepada pengunjung setia blog saya ni kalau sudi ambiklah award ni...nak cakap sorang2 nama ni banyak sangat..heheheh....oklah....take care semua....bye....





Wednesday, March 17, 2010

Mini Fall quilt

Sepatutnya dah lama aku hantar mini fall quilt ni tapi di sebabkan banyak sangat hal berlaku aku belum hantar lagi. Sampai Michele dah cari aku..hehehe. Sorry Nicole.....

OKlah kan besar ni..comel aja..ermm..dah ada idea nak buat baby quilt untuk anak patung alicia lah..heheheh..tunggu ye alicia nanti mama buatkan.. :)


Monday, March 8, 2010

January block BOM bulan March untuk Kak Naiz



Ok...nampak gayanya BOM kita tak berapa nak meriah lah kan???...mana pergi semua org ekk???...heheh takpa janji mereka sudah hantar kepada penerima BOM pada setiap bulan pun dah ok...

Ok bulan march ini penerima BOM adalah kak Naiz...aku dah siapkan , dan akan bagi by hand kepada kak naiz bila balik kg hari jumaat ni...harap2 takda aral melintang..aminnn....


Wednesday, March 3, 2010

W.I.P

Assalamualaikum.....apa khabar semua...harap2 sihat lah ye...heheh. Erm aku plak sihat alhamdulillah, tapi Norman, anak aku yg sulong tak sihat. Tadi Nurse dari sekolah dia call cakap dia demam so aku dah ambik dia bawak balik....cuaca sekarang tak berapa bagus ye...panas sangat..

OKlah...ni saja nak tayang sikit gambar aku buat applique tadi...belum siap lagi..baru baste..jap lagi baru buat blind stich...tapi yg kurangnya....kaler tak menawan lah..huhu...tapi takpalah..first time..nanti pandailah kot aku combine kaler..heheheh


Saturday, February 27, 2010

Update BOM...

Salam semua...apa khabar?..erm..saya cuti sekejap dari buat block BOM..heheh . Ok sekarang dah nak habis bulan 2 , saya harap sangat kawan semua dah buat dan dah juga poskan Musliha punya BOM sebab sekarang adalah giliran dia untuk menerima BOM.

Yang saya tau dah hantar :-

Diana a.k.a Kukakuka
Kak Aton
Cik Kema
Aimila
Fida

Yang lain apa cerita?..heheh...rajin2 kan diri anda ye...semoga kawan2 kita ni tak ternanti-nantikan posmen depan pintu... :)..

OKlah kawan2 semua...semoga hari anda ceria selalu and happy sewing...



Sunday, February 21, 2010

Wow Carnival Putrajaya



Hari ni pergi wow carnival kat putrajaya....singgah kat booth kak Zila....heheh..sempat rembat sedikit sebanyak barang..hehehe...

Panas ya amat nya..alicia sampai merah2 dah muka....sib baik tengok kak zila punya blog pagi tadi..kalau tak terlepas lah aku carnival ni...rugi owhh kalau tak pergi..hehehe





Wednesday, February 10, 2010

Februari block BOM bulan April untuk Kak Aton


Selesai lagi satu....memang aku dah bersemangat betui ni...hehehe

Finally siap juga hexy ni...hehe


lega....selesai sudah hutang aku.....


Tuesday, February 9, 2010

January block BOM bulan March untuk Kak Naiz


hehehe...jangan marah...aku sekarang ni tengah nak siapkan semua block2 sebelum aku balik US..so keberangkalian kawan semua akan dapat block BOM masing2 sebelum tiba masanya...tapi aku lebih suka sebab aku boleh clear kan semua dalam list..dan aku juga boleh start buat apa2 aja projek aku yg telah ketinggalan kebelakang.... :) happy stitching everyone....


Facebook badge...

Fida Salim

Create Your Badge


Salam semua kawan2 yang join BOM ....fida ada buka FB baru untuk kita sama2 kongsi gambar dan cerita ceriti masing kat dalam satu website...so sila lah jemput ke rumah fida ye...kat situ sennag sikit kita semua nak komen ke, nak tengok gambar ka, kalau ada apa2 aja craft yg nak share sekali pun boleh aja...tak semestinya BOM aja...fida pun buka tu sebab nak gather semua craft yg fida dah buat dalam satu tempat..heheh...galak betui dah ada blog sewing nak plak buh dalam FB...takpa janji hati ku puas...hehehe

Ok kawan2..joinlah ye kalau sudi....tulis atau pos aja gambar craft anda kat situ...:)







Monday, February 8, 2010

December block BOM bulan februari untuk Musliha...


Dah siapkan block december untuk bulan Februari....block kali ini adalah kepunyaan Mus....Mus nantikan dari fida ye...Insyaallah esok fida poskan pada mus...harap mus suka... :)



Hexagons kak diah dah nak siap... :) lega...

Ok..dah 9 kuntum yg siap...tinggal 1 kuntum lagi warna merah kena siapkan, lepas komplit semua 30 kuntum hexagons kak diah...ya ampunnnnn...sesangat kak dia...dah bulan 2 baru saya dapat siapkan hexy kak diah....

Insyaallah esok siap dan kalau sempat saya pos esok...kalau tak sempat saya pos hari rabu ye kak diah...nantikan dari saya...hehehe.





Thursday, February 4, 2010

BOM Update

Salam semua...dah masuk bulan 2...kepada sesiapa yg belum buat atau hantar BOM masing2 kepada Tini/Hani, sila berbuat demikian secepat mungkin. Saya berharap sangat semoga game kita ini berjalan dengan lacar tanpa ada gangguan, terima kasih ye.. :)...

Ini adalah diantara peserta yg dah pun hantar BOM kepada Tini/Hani....sebab hani dah update yg mana dia dah terima..so saya tulis lah kat sini...kepada Tini/Hani kalau ada yg terbaru sila update ye...terima kasih..

Fida
Cik Kema
Kak Diah
Kak Naiz
Kak Pah
Kak Maz






Tuesday, January 19, 2010

Jom Jahit

Heheheh..biar pn banyak projek masih menunggu aku na juga join Hani dalam sew along punya projek..sebab nye boleh jahit dress untuk Alicia..heheh..ok Hani fida join jugak tau...



November block for Hani ( BOM)

Ok dah siap November block untuk bulan Januari. Hani nantikan dari fida ye..hope Hani suka dengar colour ni.. :)....

Ok pada yang lain dah siap ke belum?..kalau dah siap harap update blog ye, so saya tahu siapa yang dah buat dan siapa yang belum. Harap-harap sangat yang BOM kita berjalan dengan lancar.

Tarikh untuk penghantaran adalah sebelum 31 Januari....tapi kalau siapa yang dah siap awal boleh hantar awal..saya boleh bayang kan betapa Hani tak sabar menunggu ketibaan semua BOM ini.... :).. nanti dah sambung2 tayang kat kitaorang tau Hani .