Friday, February 25, 2011

Hexagon by machine

Baru jumpa satu blog, dia ajar macam mana nak jahit hexagon pakai machine. Very informative blog. Suka sangat dapat cuba buat. Maybe next time nak cuba lah hehehe.


So ini adalah gambar hexagon yg aku cuba jahit machine tadi.



Ini plak bahagian belakang hexagon .




Dan ini adalah website tu www.ladyharvatine.com . Cuba lah mana tau kali ini kita akan memudah Dan mempercepatkan proses menjahit hexagon ...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, February 24, 2011

Hexagon quilt







Baru nak start balik buat hexagon quilt yang tergendala. Kalau aku tak silap ada sorang peserta yang tak hantar lagi 10 keping hexagon . Insyaallah akan cuba habis kan quilt ni. Tengok Kat blog mat saleh tu semua cantik2...





- Posted using BlogPress from my iPhone

3 block lagi .....




Yes manage to finish block aku sendiri hehehe. So lagi 3 dah boleh siapkan satu wall quilt...

- Posted using BlogPress from my iPhone

B.O.M Diana




Ok finally aku dapat juga siapkan block Diana. Habis sudah hutang aku yg tertunggak.

Ok kali ini Diana punya theme colour adalah putih, biru dan unggu/purple . So aku harap sangat Diana berpuas hati dengan hasil jahitan aku ini :-) .

Dalam gambar ni kaler nya tak seperti di luar, so diana fida harap Diana suka ye.... :-) .

- Posted using BlogPress from my iPhone

B.O.M update




Salam semua,

Disini saya nak update block of the month yang saya dah terima. Setakat ini saya dah terima 9 block ( Huhu yg kak naiz hantar kena cari balik, berada didalam salah satu timbunan gunung :-( ... Missplaced somewhere ) .

Masih menunggu lagi 2 block dari FAWA Dan TINI.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, February 17, 2011

B.O.M

Salam kepada semua peserta , disini fida ingin memohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kerana sudah lama tak update apa2 pasal kutu B.O.M kita. Seperti yg dah di ketahui fida sebenarnya busy jaga mak fida yang patah kaki. Mak tinggal ngan fida selama 3 bulan. So semua aktiviti menjahit fida tergendala.

So sekarang mak baru aja balik kg minggu lepas, jadi fida dah ada masa sikit utk aktiviti yg tergendala ni.

Disini ada fida serta kan gambar B.O.M kak mas. Maaf sangat lambat buat dan hantar. Untuk diana nanti akan menyusul kemudian.










- Posted using BlogPress from my iPhone